Νίκος Αναστασιάδης: «Οφείλουμε να μετουσιώσουμε τις δηλώσεις αλληλεγγύης σε πράξεις»

0

Τις ευχαριστίες του και τη βαθύτατη εκτίμηση του λαού της Κύπρου για την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη της Γαλλίας, εξέφρασε μέσω twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι «οφείλουμε να μετουσιώσουμε τις δηλώσεις αλληλεγγύης σε πράξεις μέσω της υιοθέτησης μιας αποφασιστικής στάσης η οποία θα οδηγήσει την Τουρκία στο να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να συνεχίσει να δρα ανενόχλητη, μονομερώς και ανεξέλεγκτα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Προέδρου: «Θερμά ευχαριστώ τον φίλο Πρόεδρο

Εμμανουέλ Μακρόν για την άψογη φιλοξενία και την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε. H Γαλλία, υπό την ηγετική φυσιογνωμία του φίλου Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας για αποτροπή των όσων ανησυχητικών λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου, λόγω μιας σειράς έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, η σταθερότητα στην περιοχή απειλείται.

Ενημέρωσα λεπτομερώς τον Πρόεδρο Μακρόν τόσον όσον αφορά το Κυπριακό όσο και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και τις απειλές εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης μας με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν αναλώθηκε στην αποσταθεροποιητική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και τον ρόλο που η Ευρώπη πρέπει να διαδραματίσει για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των κρατών – μελών της και την σταθερότητα στην περιοχή. Η πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει.

Οφείλουμε να μετουσιώσουμε τις δηλώσεις αλληλεγγύης σε πράξεις μέσω της υιοθέτησης μιας αποφασιστικής στάσης η οποία θα οδηγήσει την Τουρκία στο να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να συνεχίσει να δρα ανενόχλητη, μονομερώς και ανεξέλεγκτα.

Εκφράζω τη βαθύτατη εκτίμηση του λαού της Κύπρου για την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη της Γαλλίας σε σχέση με τις παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας και την ευγνωμοσύνη για τη διαχρονικά υποστηρικτική θέση της Γαλλίας, για την επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση