Μητσοτάκης: «Όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη απαιτούν καταδίκη οικουμενική»

Κηλιδώνουν οικουμενικές αξίες όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και απαιτούν καταδίκη οικουμενική, αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όσα συμβαίνουν αυτή την ημέρα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας. Δεν έχουν τη δύναμη να σκιάσουν την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Κηλιδώνουν, όμως, αξίες οικουμενικές. Γι’ αυτό και […]

24 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Κηλιδώνουν οικουμενικές αξίες όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και απαιτούν καταδίκη οικουμενική, αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσα συμβαίνουν αυτή την ημέρα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας. Δεν έχουν τη δύναμη να σκιάσουν την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Κηλιδώνουν, όμως, αξίες οικουμενικές. Γι’ αυτό και απαιτούν καταδίκη οικουμενική.

Ειδικά για εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, η Αγία Σοφία είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ στις ψυχές μας. Εκεί χτυπάει η καρδιά μας. Μετατρέποντας τη θλίψη σε δύναμη, ψυχραιμία και ενότητα. Γιατί η Αγία Σοφία μας ενώνει όλους, καλώντας μας να κοιτάμε μόνο ψηλά», επισημαίνει αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024