Δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής στήριξης και συμβουλευτικής απασχόλησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας

Δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής στήριξης και συμβουλευτικής απασχόλησης, σε κάθε ενδιαφερόμενη γυναίκα, παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου περιλαμβάνεται και η εργασιακή στήριξη των γυναικών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσδιορισμού επαγγελματικών στόχων και αποτελεσματικής διεκδίκησης εργασίας. Πρόκειται για μια υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης, την οποία […]

29 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής στήριξης και συμβουλευτικής απασχόλησης, σε κάθε ενδιαφερόμενη γυναίκα, παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου περιλαμβάνεται και η εργασιακή στήριξη των γυναικών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσδιορισμού επαγγελματικών στόχων και αποτελεσματικής διεκδίκησης εργασίας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης, την οποία μπορούν να ζητήσουν όσες γυναίκες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες ή/και στήριξη για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, σχετικών προγραμμάτων, αλλά και για θέματα αυτο-απασχόλησης.

Στο πλαίσιο παροχής εργασιακής στήριξης, οι μεν γυναίκες καλούνται να βελτιώσουν την εσωτερική τους οργάνωση, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν την ικανότητα συμμετοχής τους στο εργασιακό και ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ αντίστοιχα η/ο σύμβουλος καλείται να λειτουργήσει ανάλογα με τα όρια της συμβουλευόμενης, αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η συμβουλευόμενη στον τομέα της εργασίας, καθώς λαμβάνονται υπόψη και οι εξωτερικοί παράγοντες που επιδρούν στον εργασιακό / επαγγελματικό σχεδιασμό.

Κοινός σκοπός αυτής της συνεργασίας των δύο μερών είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και η αύξηση της αυτό-αποτελεσματικότητας και αυτενέργειάς τους, ώστε τελικά οι ίδιες να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των εργασιακών / επαγγελματικών τους στόχων.

Το μοντέλο αυτό εργασιακής συμβουλευτικής περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα:

– πληροφόρηση σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και ευκαιριών απασχόλησης

– συμβουλευτική με χρήση συγκεκριμένων τεχνικών και εργαλείων

– συμβουλευτική για αυτο-απασχόληση

– παρακολούθηση της πορείας των συμβουλευόμενων γυναικών.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, κα Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, «η ενδυνάμωση και η στήριξη των γυναικών, έτσι ώστε να μπορούν να χτίσουν την επαγγελματική ζωή που εκείνες επιθυμούν, είναι στις βασικές προτεραιότητές μας και αποτελεί και στρατηγικό στόχο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Ο σχεδιασμός μας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, έτσι ώστε κάθε γυναίκα που το έχει ανάγκη, να μπορεί να βοηθηθεί ουσιαστικά για να σταθεί με ασφάλεια και δύναμη στην επαγγελματική ζωή που εκείνη θα επιλέξει».

Για πληροφορίες ή προγραμματισμό συνάντησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας:

Διεύθυνση: Λεωνίδου 9-11

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00

Τηλέφωνο: 22310 20059

E-mail: lamia@isotita.gr

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας εντάσσεται στις δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Το Δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ αποτελείται από:

– Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).

– Τα σαράντα δυο Συμβουλευτικά Κέντρα.

– Τους δεκαοκτώ ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ