ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για Νέο Νοσοκομείο: «Σοβαρότερος από τον νέο κορωνοϊό Covid-19 τείνει να εξελιχθεί ο ιός της επικοινωνίας και της εικόνας»

Με δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο άνοιγμα του Νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας. «Σοβαρότερος από τον νέο κορωνοϊό Covid-19 τείνει να εξελιχθεί ο ιός της επικοινωνίας και της εικόνας, με επίκεντρο το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή, που επισημαίνει: «Μετά από 12 χρόνια από την αρχική θεμελίωση του […]

29 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Με δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο άνοιγμα του Νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας. «Σοβαρότερος από τον νέο κορωνοϊό Covid-19 τείνει να εξελιχθεί ο ιός της επικοινωνίας και της εικόνας, με επίκεντρο το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή, που επισημαίνει: «Μετά από 12 χρόνια από την αρχική θεμελίωση του έργου, απίστευτες παλινωδίες, προχειρότητες, καθυστερήσεις το νέο νοσοκομείο είναι πια γεγονός. Και αυτή είναι σίγουρα μία θετική εξέλιξη για το σύστημα υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό που δεν είναι θετικό σήμα για την κοινωνία σε μία εποχή που χρειάζεται σοβαρότητα, ειλικρίνεια και ουσιαστική μέριμνα για το προβλήματα του κόσμου είναι οι επισκέψεις διάφορων πολιτικών celebrities στη νέα δομή, που φωτογραφίζονται αφειδώς, αλλά δεν λένε τίποτα για την επόμενη μέρα του νοσοκομείου και τα αναγκαία βήματα ασφαλούς λειτουργίας του».

Τα τρία κύρια ερωτήματα σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΑ είναι η ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού και των ορίων δαπανών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, η προκήρυξη κενών οργανικών (μόνιμων) θέσεων γιατρών που προβλέπονται στον υφιστάμενο Οργανισμό του ΓΝ Χαλκίδας αλλά και η τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝ Χαλκίδας (με σημαντική αύξηση των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων), αποτυπώνοντας την ενισχυμένη λειτουργία υφιστάμενων κλινικών και τμημάτων, την υποστήριξη νέων υπηρεσιών (λειτουργία μαγνητικού τομογράφου), καθώς και την πρόβλεψη για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών (π.χ. αιμοδυναμικό εργαστήριο, γραμμικός επιταχυντής για ακτινοθεραπείες κ.α.).

«Να θυμίσουμε λοιπόν ότι κάποιοι είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό και στον προϋπολογισμό του έργου τα απαιτούμενα «συνοδά» έργα υποδομής (αποχέτευση, συνδέσεις με δίκτυα, οδική πρόσβαση). Να θυμίσουμε επίσης ότι κατά τα πρώτα μνημονιακά χρόνια το έργο κόλλησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και η ολοκλήρωσή του έγινε εφικτή, όταν το 2017 υπάχθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «μεγάλο έργο» εκ νέου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και ειδικότερα στο ΠΕΠ Στερεάς. Μάλιστα τότε χρειάστηκε η υπερ-δέσμευση ποσού στο ΕΣΠΑ (γνωστή και ως διαδικασία over-booking), την οποία κάλυψε με εθνικούς πόρους του Υπουργείο Οικονομίας.  Η κωλυσιεργία ωστόσο στην διενέργεια του διαγωνισμού για τα συνοδά έργα από την Περιφέρεια Στερεάς καθυστέρησαν σημαντικά την παράδοση του έργου στην τοπική κοινωνία. Λίγο παραπάνω από 3 χρόνια δηλαδή, τα οποία μπροστά στην αιωνιότητα δεν τα λες και πολλά, ε; Από την άλλη δεν βγαίνεις και πανηγυρικά να διατυμπανίσεις ότι ξεμπλόκαρες το έργο. Βλέπεις δεν είναι όλα τα έργα σαν τον Μεγάλο Περίπατο του Κέντρου της Αθήνας!», τονίζεται στο δελτίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024