Φθιώτιδα: 3.840.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου

0

Συντηρεί και αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φθιώτιδας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δύο συμβάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, για έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.840.000 ευρώ και χρηματοδότηση από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού, όπου αποκαθίσταται η οδική ασφάλεια σε επιλεγμένα σημεία, με τεχνικά έργα, σήμανση και καθαρισμό, ενώ για την περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας προβλέπονται εργασίες συντήρησης σε τμήματα της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου.

Αναλυτικότερα, το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Φθιώτιδας», προϋπολογισμού 3.240.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση του οδοστρώματος με την κατασκευή νέας στρώσης ασφαλτοτάπητα. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών και εκτέλεση εργασιών σήμανσης – ασφάλισης. Ακόμα, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας όπου είναι απαραίτητο, πινακίδες επικίνδυνων θέσεων και εργασίες διαγράμμισης.

Επιπλέον, το έργο «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Περιοχής Δυτικής Φθιώτιδας», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αφορά εργασίες συντήρησης σε τμήματα της Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Λαμία – Μακρακώμη και Μακρακώμη – Όρια Νομού (Σήραγγα).

«Έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας. Παρεμβαίνουμε δίνοντας λύσεις, σε ένα επιβαρυμένο κυκλοφοριακά δίκτυο, που εκτός από τους μόνιμους κατοίκους εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η οδική ασφάλεια είναι και παραμένει προτεραιότητα», δήλωσε σχετικά ο κ. Σπανός, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση