Ενδεχόμενος κίνδυνος οδικής ασφάλειας στη χ.θ. 40 της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου

Μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες τοπικές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Π.Ε. Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της Φθιώτιδας, διαπίστωσε ότι στο πρανές που βρίσκεται παράλληλα στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου και στη χιλιομετρική θέση 40 (λίγο […]

8 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες τοπικές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Π.Ε. Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της Φθιώτιδας, διαπίστωσε ότι στο πρανές που βρίσκεται παράλληλα στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου και στη χιλιομετρική θέση 40 (λίγο μετά την Τοπική Κοινότητα Βίτωλης και στο ρεύμα προς Καρπενήσι) υπάρχουν μεγάλοι βράχοι με ενδεχόμενο κίνδυνο αποκόλλησης και κατάπτωσης στο οδόστρωμα.

Ήδη αρμόδιο συνεργείο της Δ.Τ.Ε. ενεργεί στο σημείο. Παράλληλα, μελετάται η εκτέλεση έργου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να αποτραπεί ο κίνδυνος για την οδική ασφάλεια. Τοποθετούνται οι προβλεπόμενες σημάνσεις και φωτεινοί σηματοδότες και ο χώρος θα επιτηρείται σε 24ωρη βάση. Έχει ήδη ενημερωθεί εγγράφως η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας για να ενεργήσει τα δέοντα στον τομέα ευθύνης της.

Εκτιμάται ότι το έργο της προσωρινής αποκατάστασης θα ολοκληρωθεί σε επτά ημέρες το αργότερο. Συνίσταται στους διερχόμενους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας, των αρμόδιων υπαλλήλων της Δ.Τ.Ε. και τη σήμανση επί του οδοστρώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024