Ερώτηση Σαρακιώτη για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Το θέμα της λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ) επαναφέρει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φθιώτιδα, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης ρωτά τι έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ΠΕΛ, από τότε που με νομοθετική παρέμβαση […]

6 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Το θέμα της λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ) επαναφέρει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φθιώτιδα, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο κ. Σαρακιώτης ρωτά τι έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ΠΕΛ, από τότε που με νομοθετική παρέμβαση η προηγούμενη κυβέρνηση την απέδωσε στους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Στο εκτενές κείμενο της ερώτησής του, ο Βουλευτής περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρήκε την Π.Ε.Λ. η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με μεταξύ άλλων, τεράστιο χρέος, που οδήγησε στη δέσμευση λογαριασμών, χωρίς τήρηση των κανόνων δημοσίου λογιστικού και χωρίς στοιχειώδη στελέχωση. Παράλληλα, υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε εν τέλει, παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα πολλών δεκαετιών, στο ομόθυμο και διαχρονικό αίτημα των φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, επικαλούμενος τόσο έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, όσο και δημόσιες ανακοινώσεις θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής, που έκαναν λόγο για “συνάντηση εργασίας” μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, επάνω σε “τέσσερις βασικούς άξονες” ή για άλλες συναντήσεις που, όπως επίσης αναφέρεται, θα επιδιώκονταν σε “άμεσο χρόνο”, ζητά να λάβει γνώση για α) τα αποτελέσματα των συνεργασιών αυτών, εδώ και ένα χρόνο, β) τις επισήμως κατατεθειμένες προς το αρμόδιο Υπουργείο προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής, το αν αυτές διασφαλίζουν τη βιώσιμη λειτουργία της, όπως και αναφέρονταν. Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στο χρονικό προσδιορισμό έναρξης λειτουργίας της Π.Ε.Λ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι, στα έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφέρεται ξεκάθαρα ότι: “υφίσταται σκέλος της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής που περιλαμβάνει και την Π.Ε.Λ.”, καλώντας παράλληλα, σήμερα τους κατά το παρελθόν ερωτώντες και αδημονούντες για την επαναλειτουργία της, να εκθέσουν το/α σχέδιο/α τους καθώς και να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτηση στο κάτωθι συνημμένο αρχείο.

Ερώτηση για Π.Ε.Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024