Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την 46η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η 24η Ιουλίου, ως Επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές της Νεότερης Ιστορίας μας. Πριν από 46 χρόνια, η Ελλάδα έκλεισε ένα σκοτεινό κεφάλαιο και ξεκίνησε τη διαδρομή της προς την πολιτική ομαλότητα. Η ημέρα αυτή συνιστά ορόσημο και σημείο αναφοράς στην πορεία που χάραξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος […]

24 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Η 24η Ιουλίου, ως Επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές της Νεότερης Ιστορίας μας.

Πριν από 46 χρόνια, η Ελλάδα έκλεισε ένα σκοτεινό κεφάλαιο και ξεκίνησε τη διαδρομή της προς την πολιτική ομαλότητα.

Η ημέρα αυτή συνιστά ορόσημο και σημείο αναφοράς στην πορεία που χάραξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής προς την οικοδόμηση της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, ως μέλους του πυρήνα της Ενωμένης Ευρώπης.

Οφείλουμε να μνημονεύουμε και να αποδίδουμε τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για την επιστροφή της Δημοκρατίας στον τόπο μας και πρωταγωνίστησαν στην εμπέδωσή της κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Αποτελεί χρέος μας να αποδείξουμε ότι οι θυσίες τους όχι μόνο δεν πήγαν χαμένες, αλλά θα καθορίζουν πάντα το δικό μας Δημοκρατικό Χρέος.

Με εθνική ομοψυχία, αλληλεγγύη, όραμα, σχέδιο και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και τις συνέπειές της, και να εισέλθουμε σε τροχιά υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε!    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024