Ο Γιάννης Οικονόμου για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας

Με τον τρόπο αυτό προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, να φανώ χρήσιμος στον τόπο μου και να υπηρετήσω την πολιτική σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μου. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας αλλά και ένας χρόνος από την εκλογή μου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Κορυφαίες στιγμές η αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και […]

7 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Με τον τρόπο αυτό προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, να φανώ χρήσιμος στον τόπο μου και να υπηρετήσω την πολιτική σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μου.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας αλλά και ένας χρόνος από την εκλογή μου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Κορυφαίες στιγμές η αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της απόπειρας εισβολής από πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο. Οι αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, η συνταγματική αναθεώρηση, η ψήφος των ομογενών, οι μειώσεις φόρων και εισφορών, οι αλλαγές στην παιδεία, η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, η προώθηση των διεθνών συμμαχιών ήταν μερικά ακόμη από τα αποτελέσματα της πολιτικής, των προτεραιοτήτων και του ύφους της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα όμως συμπληρώνεται ένας χρόνος και από την δική μου εκλογή. Ήταν μια χρονιά με σκληρή δουλειά σε πολλά επίπεδα, με κοινοβουλευτική δράση, νομοθετικές πρωτοβουλίες, δημόσιες τοποθετήσεις, συνεργασίες και συνέργειες, παρεμβάσεις σε υπουργεία και οργανισμούς, διαρκή και αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, να φανώ χρήσιμος στον τόπο μου και να υπηρετήσω την πολιτική σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μου.

Συγκριμένα επιχειρώντας να κάνω έναν αντιπροσωπευτικό απολογισμό της δράσης μου:

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο:

  • Κατέθεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου 36 ερωτήσεις για θέματα που αφορούν τη Φθιώτιδα αλλά και όχι μόνο.
  • Υπήρξα εισηγητής σε δύο εμβληματικά νομοσχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το νέο Αναπτυξιακό και για τον εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που με τις διατάξεις τους διορθώνουν στρεβλώσεις χρόνων και επιχειρούν να δώσουν ώθηση προς μια βιώσιμη ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.
  • Με 19 Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής στον πρώτο χρόνο της θητείας μου τοποθετήθηκα σε όλα τα σημαντικά νομοσχέδια της Κυβέρνησης.
  • Με νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η τροπολογία που δίνει λύση στο κορεσμένο δίκτυο για τα φωτοβολταϊκά και με δεκάδες παρεμβάσεις στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου .
  • Με την ομιλία μου για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Πρωτοβουλίες για όλα τα μεγάλα θέματα της Φθιώτιδας:

  • Παρουσίαση της «Φάρμας Καινοτομίας» . Της πρότασης αξιοποίησης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας
  • Συνεχείς παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ιαματικού-χιονοδρομικού τουρισμού (Λουτρά Υπάτης-Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού)
  • Δράσεις για τον πρωτογενή τομέα -Παρεμβάσεις -ομιλίες-αρθρογραφία για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας

Δραστηριότητα στην κεντρική πολιτική σκηνή

  • Εκλογή στην Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
  • Αρθογραφία και παρεμβάσεις για κεντρικά θέματα όπως η στρατιωτική θητεία, ανάγκη θεσμικού πλαισίου εισπρακτικών εταιρειών, ακατάσχετος λογαριασμός επιχειρήσεων, για το ρόλο της Ευρώπης στην στήριξη της οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας κ.α.

Αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες

  • Με περιοδείες σε πόλεις και χωριά του νομού μας , πάντα σε ανοιχτή γραμμή με την αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της Φθιώτιδας .

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα με τη δύναμη της εξωστρέφειας, για μια Φθιώτιδα Αλλιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Απριλίου 2024