Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Προκοπίου

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, προσήλθε στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό του Αγίου Προκοπίου της Ενορίας Αγ. Νικολάου Μπούρτζι, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στους ευσεβείς χριστιανούς, που προσήλθαν στον […]

9 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, προσήλθε στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό του Αγίου Προκοπίου της Ενορίας Αγ. Νικολάου Μπούρτζι, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στους ευσεβείς χριστιανούς, που προσήλθαν στον Ιερό Ναό, μεταξύ των οποίων και οι Ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος τ. Υπουργός καί κ. Άγγελος Πνευματικός τ. Βουλευτής.

Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν ακόμη ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. Πορφύριος Γερμανός και ο Εφημέριος της γειτονικής Ενορίας Νέας Λαμψάκου, Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Βασίλειος Στουραΐτης και κ. Αναστάσιος Φρυγανάς. Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στον βίο του Αγίου Προκοπίου και την ομοιότητα που έχει με τον Απόστολο Παύλο, αφού και ο Άγιος Προκόπιος, μεταστραφείς στην χριστιανική πίστη, παραδόθηκε στην αγάπη του Χριστού, τον Οποίον ακολούθησε «έως θανάτου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024