Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα δυστυχώς της τουρκικής εισβολής στη μαρτυρική Κύπρο και την τραγωδία του κυπριακού ελληνισμού. Είναι μέρα μνήμης αλλά και απολογισμού για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο για τα επιτεύγματα αλλά και τα λάθη και τις διαχρονικές παθογένειες. Οι προκλήσεις είναι πολλές και ελλοχεύουν […]

24 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα δυστυχώς της τουρκικής εισβολής στη μαρτυρική Κύπρο και την τραγωδία του κυπριακού ελληνισμού. Είναι μέρα μνήμης αλλά και απολογισμού για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο για τα επιτεύγματα αλλά και τα λάθη και τις διαχρονικές παθογένειες.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και ελλοχεύουν κίνδυνοι, γιατί το το παγκόσμιο σύστημα διεθνούς ασφάλειας έχει χάσει την ισορροπία του από την αμετροέπεια διεθνών δρώντων όπως η αναθεωρητική, κατοχική γείτονα Τουρκία.

Γι’ αυτό πέρα από την περιφρούρηση, την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας μας οφείλουμε με εθνική συνεννόηση και ενότητα μπροστά στα μείζονα που αντιμετωπίζουμε, να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλους και να δρομολογήσουμε επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της πατρίδας μας με κοινωνική συνοχή και αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που ανοίγονται μπροστά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024