Συνάντηση βουλευτών Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Σε άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση αναφοράς, προχώρησαν ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Βοιωτίας και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας της ΚΟ και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, μετά την συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας. […]

23 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Σε άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση αναφοράς, προχώρησαν ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Βοιωτίας και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας της ΚΟ και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, μετά την συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας.

Το κεντρικό θέμα συζήτησης αφορούσε στην ανάγκη άμεσης κυβερνητικής παρέμβασης, για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων της Εμπορικής μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων με το άρθρο 73Α του ν. 4387/2016 προς εξάλειψη της άνισης μεταχείρισης 5000 συνταξιούχων. Τόνισαν δε ότι μετά την πλήρη αποκατάσταση, αναδρομικά́ από 1η Οκτωβρίου 2019, με το ν. 4670/2020 των επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα 31/12/2014 (πρo του ν. 4387/2016), καθώς και την κατάργηση της μείωσης των κύριων συντάξεων και την διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις με τον ν. 4583/2018, οι μόνοι συνταξιούχοι που συνεχίζουν να έχουν περικοπές με τον ν. Κατρούγκαλου, είναι οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας, προερχόμενοι από το τ. ΕΤAΤ και παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, του ιδίου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, δεσμεύτηκαν, πέραν της άμεσης κατάθεσης σχετικής αναφοράς, να προβούν και σε άλλες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024