Το νέο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαμίας

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαμίας προέκυψε κατόπιν της από 26/6/20 εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της από 29/6/20 πρώτης συνεδρίασης του ΔΣ για τη συγκρότησή του σε σώμα. Το νέο ΔΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος: Κατσαρός […]

7 Ιουλίου 2020

του/της Newsroom

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαμίας προέκυψε κατόπιν της από 26/6/20 εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της από 29/6/20 πρώτης συνεδρίασης του ΔΣ για τη συγκρότησή του σε σώμα.

Το νέο ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κατσαρός Χρήστος

Αντιπρόεδρος : Μπούτλας Στέφανος

Γενικός Γραμματέας: Τσιλιώνη Μαίρη

Ειδικός Γραμματέας: Μπρέντα – Negrasova Ναταλία

Ταμίας: Φλώρου Μαρία

Μέλη: Μωύσογλου Ιωάννης, Κασπαρούδη Χρυσούλα

Αγαπητοί Γονείς – Κηδεμόνες & Συμπαραστάτες,

Μέσα από τους Συλλόγους, οργανώνουμε τον αγώνα μας για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσης των παιδιών μας :

  • Για να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη. Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.
  • Για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, για σχολικές μεταφορές που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, για μόνιμο/οργανικό προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων, για τραπεζοκόμους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και σχολικούς φύλακες.
  • Για ποιοτικό μάθημα, με εργαστηριακές υποδομές,
  • Για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Για τα δικαιώματα στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες.
  • Για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα ερευνά και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και την φαντασία τους.
  • Για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια για ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα αγχώνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας, θα μας αναγκάζει να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια.
  • Για πλήρη δημόσια υγειονομική κάλυψη των παιδιών, ελεύθερο χρόνο και τις απαραίτητες υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ασφαλών παιδικών χαρών στις γειτονιές.
  • Για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί τη συνεργασία, το σεβασμό και την αλληλεγγύη πετώντας στα σκουπίδια την επιθετική συμπεριφορά, το φασισμό, το ρατσισμό.
  • Για την ενημέρωση και την πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά και σε όλες τις εξαρτήσεις, την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και καταστροφών.
  • Για την αξιοπρεπή κι ισότιμη ένταξη στη σχολική καθημερινότητα όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς.

Αγαπητοί γονείς,

Η ζωή η ίδια έχει αποδείξει ότι όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας τόσο μεγαλώνει η απαξίωση του Δημόσιου αγαθού της Παιδείας για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια. Όταν δεν δυναμώνουμε τα δικά μας όπλα για να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη, είναι σαν να βγάζουμε με τα ίδια μας τα χέρια τα μάτια μας. Είναι σαν να λέμε στην εκάστοτε κυβέρνηση: “προχώρα, συμφωνούμε με αυτά που κάνεις…”.

Όμως, ας αναρωτηθούμε πότε είχαμε θετικά αποτελέσματα στον αγώνα μας; Τι ήταν αυτό που οδήγησε σε μικρές ή μεγάλες «νίκες»; Δεν ήταν ο σωστός προσανατολισμός στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και της διεκδίκησης,  η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις αλλά και η αγωνιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία. Πολλές φορές χάρη στο πείσμα και τη συλλογικότητα, τον ενωμένο αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τα σχέδια τους, αναγκάσαμε κυβερνήσεις σε αναδίπλωση. Κάνουμε αγώνα για να σταματήσουμε την ανάθεση ευθυνών και τις προσωπικές «εξυπηρετήσεις». Φιλοσοφία της Ένωσης είναι οι συλλογικές διεκδικήσεις.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, όπως αναφέραμε και στο τελευταίο συνέδριο μας,  «έχουμε ανάγκη από Συλλόγους Γονέων που θα τους απασχολούν όλες οι πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Είτε πρόκειται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ως εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι ή άνεργοι γονείς, είτε πρόκειται για τον τρόπο ζωής που μας επιβάλλεται αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε και αξίζουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Η διεκδίκηση ελεύθερου και ποιοτικού χρόνου με ισότιμη πρόσβαση για όλους στον αθλητισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό, που δίνουν το οξυγόνο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται υγιείς προσωπικότητες μακριά από κάθε μορφής εξαρτήσεις αλλά και υγιείς σχέσεις μέσα στην οικογένεια, χρειάζεται να αποτελεί ακόμα ένα πεδίο δράσης και διεκδίκησης. Ο φόβος, η ανασφάλεια, το μίσος που αν εισχωρήσουν στις ψυχές των παιδιών τις δηλητηριάζουν ανεπανόρθωτα, μας βρίσκουν απέναντί τους και γι’ αυτό, είναι ανάγκη να παλεύουμε για έναν κόσμο ειρήνης.

Κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Η παρουσία των Αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Οργάνων,  στους κόλπους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, η συλλογική προσπάθεια, η αρωγή όλων και η ενεργός συμμετοχή σας είναι αναγκαία για το καλό των σχολείων του Δήμου Λαμιέων.

Διέυθυνση:  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. ΛΑΜΙΑΣ                                                                                                                                                                                                                                                 ΛΕΩΝΙΔΟΥ 9-11, ΤΚ 35100

Mail  Επικοινωνίας: u.par.pabsch.lamia@gmail.com

Ιστότοπος: https://parentunionlamia.wordpress.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024