Γαλάζια Λίμνη : Ο «επίγειος παράδεισος» της Νότιας Εύβοιας

Επιμέλεια : Λίλα Κούπριζα Φωτορεπορτάζ : Γιάννης Ανυφαντής   Χρυσή άμμος και καταγάλανα νερά σε απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον, συνθέτουν το τοπίο γύρω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Γαλάζια λίμνη», στον όρμο του Αλμυροποτάμου Ευβοίας, σε έναν από τους πιο όμορφους κολπίσκους του νότιου Ευβοϊκού.     Το beach café-bar που απέχει μόλις […]

3 Αυγούστου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Επιμέλεια : Λίλα Κούπριζα

Φωτορεπορτάζ : Γιάννης Ανυφαντής

 

Χρυσή άμμος και καταγάλανα νερά σε απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον, συνθέτουν το τοπίο γύρω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Γαλάζια λίμνη», στον όρμο του Αλμυροποτάμου Ευβοίας, σε έναν από τους πιο όμορφους κολπίσκους του νότιου Ευβοϊκού.

 

 

Το beach café-bar που απέχει μόλις λίγα βήματα από την παραλία και λειτουργεί από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, θυμίζει νησί σε εξωτικό προορισμό, προσελκύοντας όχι μόνο διαμονείς, αλλά και παραθεριστές που έρχονται για να κολυμπήσουν στα ευβοϊκά νερά και να απολαύσουν λίγες ώρες σε ένα φιλόξενο και περιποιημένο χώρο. Lounge μουσική, μοντέρνα διακόσμηση με κουνιστές πολυθρόνες, πουφ, ξύλινες ξαπλώστρες με αναπαυτικά στρώματα, είναι μερικές από τις ανέσεις που προσφέρει ο εξωτερικός χώρος.

 

Στη «Γαλάζια Λίμνη», οι επιλογές αναψυχής μπορούν να πάρουν πολλές μορφές. Ηλιοθεραπεία στην παραλία, χαλάρωση αγναντεύοντας τον Ευβοϊκό κόλπο, τοπικές γεύσεις που ξετρελαίνουν και τους πιο.. απαιτητικούς ουρανίσκους, ακόμα και θαλάσσιες δραστηριότητες όπως ψάρεμα, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και wind surfing. Ο Αλμυροπόταμος διαθέτει μαρίνα, στην οποία «δένουν» τα σκάφη όπως και οι μικρότερες βάρκες. Η θάλασσα είναι ρηχή, πολύ καθαρή και είναι ιδανική για παιδιά, καθώς είναι εύκολο για τους γονείς να βολιδοσκοπούν το χώρο. Γάμοι και βαφτίσεις διοργανώνονται επίσης σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, με απολαυστικό φαγητό και καλαίσθητη διακόσμηση.

 

 

Ξεχωρίζει η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με τοπικές συνταγές και προϊόντα εγχώριας παραγωγής. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά του Αιγαίου, ντόπια κρέατα, συνοδευόμενα από ούζο, κρασί, ή τσίπουρο δίνουν άλλη..γεύση στη διαμονή. Το προσωπικό, απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, εργατικούς, χαμογελαστούς και κυρίως ευγενικούς. Φροντίζουν να διατηρείται ο χώρος καθαρός και βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών.

 

 

Ανοίγοντας την πόρτα ενός δωματίου, παρατηρεί κανείς πως είναι πλήρως εξοπλισμένο, ευρύχωρο και ευήλιο. Τα δωμάτια του συγκροτήματος είναι μικρά αλλά λειτουργικά με minimal design και θέση beachfront που ανταμείβει για τη διαδρομή αλλά και την επιλογή. Στις παροχές του δωματίου, τόσο το mini bar, το ψυγείο, η τηλεόραση, όσο και ο κλιματισμός, αλλά και το μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα δεν αφήνουν περιθώρια απογοήτευσης, ειδικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα.

Η διαδρομή ξεκινά οδικώς από τη Χαλκίδα με προορισμό την Κάρυστο. Κριεζά, Δύστος, Πόρτο Μπούφαλο είναι μόνο μερικές από τις πινακίδες που θα συναντήσετε μέχρι εκείνη του Αγίου Δημητρίου, που θα σας κατευθύνει προς τη «Γαλάζια Λίμνη» σε περίπου 1μισι ώρα από την αφετηρία. Από την Αθήνα, σε περίπου 2 με 2.5 ώρες, φτάνει κανείς ακτοπλοϊκώς στο Μαρμάρι, από όπου μπορεί να ξεκινήσει μετά οδικώς προς τη Γαλάζια Λίμνη σε κοντινή απόσταση.

 

*Από την έντυπη έκδοση του περιοδικού “ΗΜΕΡΕΣ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024