Ζήσιμος : Tα «βελούδινα» τυροκομικά προϊόντα της Φθιώτιδας

0

Επιμέλεια : Λίλα Κούπριζα

Φωτορεπορτάζ : Γιάννης Ανυφαντής

Με μια πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της τυροκομίας, η εταιρεία τυροκομικών προϊόντων «Ζήσιμος», με έδρα τη Λαμία, παράγει εκλεκτά και υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Όλα τα προϊόντα είναι δικής τους κτηνοτροφίας, παράγονται από γνήσιο γίδινο ελληνικό γάλα, ενώ αποφεύγεται αυστηρά η χρήση πρόσθετων συντηρητικών και χρωστικών. Από το 1988 έως σήμερα, η επιχείρηση ακολούθησε μία αξιοσημείωτη πορεία, με την ίδρυση του εργοστασίου τυροκομίας το 2000 στη ΒΙ.ΠΕ Λαμίας, να αποτελεί χαρακτηριστική τομή στην ιστορία της.

Στα δύο καταστήματα που διαθέτει η εταιρία, στα Γαλανέϊκα που λειτουργεί από το 2004 και στη Νέα Άμπλιανη Φθιώτιδας, που άνοιξε τις πόρτες του το 2013, οι υπεύθυνοι με μεράκι και ζήλο, έχοντας ως αρχή την υψηλή και σταθερή ποιότητα των προϊόντων με σεβασμό στην παράδοση, εξυπηρετούν καθημερινά τους πελάτες τηρώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας πληρούν όλους τους νόμιμους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης των τυροκομικών προϊόντων, πριν ξεκινήσει η διανομή τους.

Η παραγωγή ξεχωριστών τυροκομικών προϊόντων, μοναδικής γευστικής απόλαυσης βρίσκει ανταπόκριση στη μακροχρόνια εμπιστοσύνη των πελατών, με ένα δυναμικό πελατολόγιο που συνεχώς αυξάνεται.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο κατάστημα της Ν. Άμπλιανης λίγο έξω από το κέντρο της Λαμίας, δοκιμάσαμε νόστιμες κρέμες, ενώ παντός τύπου τυροκομικά προϊόντα είναι διαθέσιμα προς τους καταναλωτές σε προσιτές τιμές. Χαρακτηριστικό προϊόν που αντικρύζει κανείς μπαίνοντας στο χώρο είναι η βαρελίσια φέτα, καθώς και η γραβιέρα, η κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι με μπούκοβο, αλλά και το πρόβιο γιαούρτι.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο φρέσκο κατσικίσιο γάλα με ετικέτα «Ζήσιμος», που αποτελεί πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών, αλλά και στο λιωμένο βούτυρο, τη μυζήθρα και το ανθότυρο.

Τα «βελούδινα» τυριά που παράγονται στο νομό Φθιώτιδας δε φέρουν τυχαία αυτό το χαρακτηρισμό. Οι παραγωγοί της Στερεοελλαδίτικης τυροκομίας διαπνέονται από τέσσερις ισχυρές αρχές: σεβασμός στη μακρά παράδοση, αυθεντικότητα, καθαρότητα και αφοσίωση. Aυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το εξαιρετικό γεωγραφικό ανάγλυφο, τη βιοποικιλότητα, αλλά και το πλούσιο ζωικό κεφάλαιο αποτελούμενο από σπάνιες αυτόχθονες φυλές, συντελούν στη συνταγή της επιτυχίας και για την οικογενειακή επιχείρηση «Ζήσιμος».

*Από την έντυπη έκδοση του σαββατοκύριακου

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση