Σε επιφυλακή είναι ο Δήμος Χαλκιδέων λόγω της κακοκαιρίας

Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι σε επιφυλακή, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στον Δήμο Χαλκιδέων που ήταν τραγικά και πρωτοφανή. Η πρόβλεψη για τη βροχόπτωση ήταν 63 χιλιοστά στο 24ωρο και σημειώθηκαν πάνω από 360 χιλιοστά σε 6 μόνο ώρες. Δυστυχώς, ήδη θρηνούμε 2 νεκρούς. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 87 διασώσεις και συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης […]

9 Αυγούστου 2020

του/της Newsroom

Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι σε επιφυλακή, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στον Δήμο Χαλκιδέων που ήταν τραγικά και πρωτοφανή. Η πρόβλεψη για τη βροχόπτωση ήταν 63 χιλιοστά στο 24ωρο και σημειώθηκαν πάνω από 360 χιλιοστά σε 6 μόνο ώρες.

Δυστυχώς, ήδη θρηνούμε 2 νεκρούς. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 87 διασώσεις και συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα Σώματα Ασφαλείας.

Άμεσος στόχος είναι ο απεγκλωβισμός όλων των κατοίκων και η μετάβαση τους σε ασφαλές μέρος, για την παροχή της κατάλληλης φροντίδας. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., πλησίον του γηροκομείου, όπου τους παρέχονται βοήθεια, σίτιση και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες για τη φιλοξενία τους.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει καταγραφή των ζημιών και θα συνεδριάσει το απόγευμα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με σκοπό τον συντονισμό όλων των φορέων για την ταχύτερη αποκατάστασή τους. Προέχει η ασφάλεια των πολιτών και η επιστροφή στην κανονικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024