Πλημμύρες στη Θάσο με διάσωση 4 ανθρώπων – Δασική πυρκαγιά στο Γαλαξίδι

Άνοιξαν οι ουρανοί τη νύχτα στη Θάσο με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να εγκλωβιστούν σε αυτοκίνητο και να προκληθούν πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια.Την ίδια ώρα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Γαλαξίδι με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της. Επιχείρηση διάσωσης Η καταιγίδα που ξέσπασε μετά τις 04.00 ήταν τόσο έντονη […]

20 Αυγούστου 2020

του/της Newsroom

Άνοιξαν οι ουρανοί τη νύχτα στη Θάσο με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να εγκλωβιστούν σε αυτοκίνητο και να προκληθούν πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια.Την ίδια ώρα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Γαλαξίδι με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Επιχείρηση διάσωσης

Η καταιγίδα που ξέσπασε μετά τις 04.00 ήταν τόσο έντονη που είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν χείμαρροι με φερτά υλικά από τα ορμητικά νερά, προκαλώντας πλημμύρες και αποκλεισμούς δρόμων.

Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους, στη Σκάλα Μαριών, όταν αυτό ακινητοποιήθηκε στον επαρχιακό δρόμο εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

Χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική προκειμένου οι επιβαίνοντες στο όχημα (3 άντρες και 1 γυναίκα) να απεγκλωβιστούν σώοι.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 7 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και αναμένεται το πρώτο φως της ημέρας για να φανεί το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη νεροποντή.

Πυρκαγιά στο Γαλαξίδι

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Πάντων στο Γαλαξίδι ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης με το πύρινο μέτωπο να παίρνει διαστάσεις.

Στην πυροσβεστική και τις τοπικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024