Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού,σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία με γενικά χαρακτηριστικά ότι θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός από σήμερα 6 Αυγούστου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Αυγούστου. Επισημαίνεται ότι τα πιο έντονα φαινόμενα προβλέπεται πως θα σημειωθούν το Σάββατο 8 Αυγούστου στην κεντρική χώρα. […]

6 Αυγούστου 2020

του/της Newsroom

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού,σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία με γενικά χαρακτηριστικά ότι θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός από σήμερα 6 Αυγούστου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Αυγούστου.

Επισημαίνεται ότι τα πιο έντονα φαινόμενα προβλέπεται πως θα σημειωθούν το Σάββατο 8 Αυγούστου στην κεντρική χώρα.

 Πιο αναλυτικά:

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν,σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου την Ήπειρο και τη  Δυτική και Κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Αύριο Παρασκευή 7 Αυγούστου θα επηρεάσουν τη βόρεια Εύβοια από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι,ενώ το Σάββατο 8 Αυγούστου τη Στερεά και την Εύβοια.Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα επηρεαστούν από τις αλλαγές του καιρού η Στερεά και η Εύβοια μέχρι τις πρωινές ώρες.

(αναλυτική πρόβλεψη στο συνημμένο αρχείο και για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας παρακαλούν τις  Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των ΔΗΜΩΝ   περιοχών που θα επηρεαστούν να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή   ετοιμότητα,  σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας και τα μνημόνια ενεργειών σας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων  που ενδεχομένως να   προκύψουν σε δίκτυα υποδομών μας.

Ειδικότερα οι Δήμοι δια των Προέδρων των Τ.Κ. να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους,αγρότες ,  μελισσοκόμους κλπ) ,  καθώς και άλλους για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  ώστε να  λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους.Επίσης οι Δήμοι με περιοχές που παρουσιάζουν  ιστορικό εκδήλωσης  πλημμυρικών φαινομένων να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να
συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτηθεί  και τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού ή πολιτών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024