Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις πλημμυρόπληκτες Ενορίες Πολιτικών και Αγ.Νικολάου(Μπούρτζι)

Την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε αντιστοίχως τις Ενορίες Αγίας Παρασκευής Πολιτικών Μεσσαπίων και Αγίου Νικολάου Δ.Δ. Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) Χαλκίδος, οι οποίες επλήγησαν εντονότατα από την πρόσφατη θεομηνία της 9ης Αυγούστου. Εκεί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού κανόνος προς την […]

17 Αυγούστου 2020

του/της Newsroom

Την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε αντιστοίχως τις Ενορίες Αγίας Παρασκευής Πολιτικών Μεσσαπίων και Αγίου Νικολάου Δ.Δ. Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) Χαλκίδος, οι οποίες επλήγησαν εντονότατα από την πρόσφατη θεομηνία της 9ης Αυγούστου.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ απηύθυνε στηρικτικούς και παρηγορητικούς λόγους προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, ενώ αμέσως μετά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνιγέντων θυμάτων της θεομηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την προσωπική μέριμνα των Εφημερίων και την στήριξη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, γύρω από τις Ενορίες έχουν συσπειρωθεί ομάδες δωρητών και εθελοντών, που προσφέρουν γενναιόδωρα και εργάζονται ακούραστα, για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοδωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), ο Σεβασμιώτατος είχε και κατ’ ιδίαν επικοινωνία με πολλούς εκ των ενοριτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΓΡΥΠΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗι ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ.

Γίνεται γνωστό ότι, συν Θεώ, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου πανηγυρίζει με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα το Ιερό Προσκύνημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, ώρα 8:30 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, όπου θα τελεσθεί και η Ακολουθία του Επιταφίου και θα ψαλλούν τα Εγκώμια της Παναγίας μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, ώρα 7:00 π.μ.: Ο Όρθρος, η Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Ενορίας Θεολόγου Διρφύων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 22 Αυγούστου, ώρα 7:15 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού.

Κυριακή 23 Αυγούστου, ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Κατά τις ημέρες της πανηγύρεως (22 και 23 Αυγούστου), στον αύλειο χώρο του Ι. Παρεκκλησίου, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΝΗΘΟΥ

Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 αποδίδεται η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ενορίας Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 22 Αυγούστου, ώρα 07:30 μ.μ.: Η Ακολουθία του Εσπερινού, όπου θα τελεσθεί και η Ακολουθία του Επιταφίου, θα ψαλλούν τα Εγκώμια της Παναγίας μας., προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, ώρα 7:00 μ.μ Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 το απόγευμα τα κορίτσια των κατηχητικών συντροφιών του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με την ευλογία του Προϊσταμένου της Ενορίας Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, έψαλαν την Ι. Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο μας, με την καθοδήγηση των Κατηχητριών τους κ. Αγγελικής Κούνα -Τριανταφύλλου και κ. Αφένδρας Γαϊτανάρου, υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών μας.

Επίσης στο ιερό αναλόγιο βοήθησαν ο Ιεροψάλτης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Αναγνώστης κ. Αθανάσιος-Παρθένιος Γαϊτανάρος.

Τα παιδιά με θέρμη έψαλαν την Ιερά Παράκληση προσευχόμενα η Παναγία μας να προστατεύσει και να βοηθήσει όλους τους πληγέντες της Εύβοιας.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024