Σε δοκιμαστική λειτουργία η “τράπεζα ηλεκτρονικού χρήματος” του ΟΤΕ

Μέσα στους αμέσως προσεχείς μήνες θ’ αρχίσει να λειτουργεί η “τράπεζα ηλεκτρονικού χρήματος” που δημιούργησε ο όμιλος ΟΤΕ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις συναφείς υπηρεσίες. Η νέα θυγατρική Cosmote Payments θα παρέχει ευρεία γκάμα υπηρεσιών, στις οποίες περιλαμβάνονται αναλήψεις και τοποθετήσεις μετρητών σε λογαριασμούς, εκτέλεση πράξεων πληρωμής, έκδοση, διανομή και εξαργύρωση […]

3 Αυγούστου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μέσα στους αμέσως προσεχείς μήνες θ’ αρχίσει να λειτουργεί η “τράπεζα ηλεκτρονικού χρήματος” που δημιούργησε ο όμιλος ΟΤΕ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις συναφείς υπηρεσίες.

Η νέα θυγατρική Cosmote Payments θα παρέχει ευρεία γκάμα υπηρεσιών, στις οποίες περιλαμβάνονται αναλήψεις και τοποθετήσεις μετρητών σε λογαριασμούς, εκτέλεση πράξεων πληρωμής, έκδοση, διανομή και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος κλπ. Η εταιρεία έχει ήδη αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ) και έχει δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα συναλλαγών, που έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Είναι η τρίτη ελληνική εταιρεία που δημιουργείται σ’ αυτόν τον νέο τομέα εργασιών,  όπου θα δραστηριοποιηθούν επίσης ο  ΟΠΑΠ μέσω της Tora Wallet και η Viva με το Viva Wallet.

Ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα αποτελεί το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων των δύο αλυσίδων του ΟΤΕ (“Γερμανός” και “Cosmote”) που αριθμεί 400 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Μέσω αυτών θα παρέχονται στους πελάτες όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Τα καταστήματα αυτά θα πιστοποιηθούν ως αντιπρόσωποι της COSMOTE Payments, αποτελώντας σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών της “τράπεζας ηλεκτρονικού χρήματος”. Θα παρέχουν υπηρεσίες και εξ αποστάσεως, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εμπορίας προϊόντων του Ομίλου ΟΤΕ (Gateway)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024