Σε ένα εξαιρετικό κλίμα παρουσιάστηκε ο νέος Τουριστικός, Ενημερωτικός και Ιστορικός Οδηγός του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Σε έναν κατάμεστο χώρο παρουσιάστηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο νέος Τουριστικός, Ενημερωτικός και Ιστορικός Οδηγός του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Το παραπάνω έργο ολοκληρώθηκε μετά από εντατική εθελοντική εργασία μιας ομάδας εθελοντών, σχεδόν ενάμιση χρόνου. Η εθελοντική ομάδα ειδικών επιστημόνων, απαρτίζεται από τον Νικόλαο Καρατζά, Ιστορικό – Αρχαιολόγο, την Ιωάννα Μαντζώρου, Φιλόλογο, την […]

3 Αυγούστου 2020

του/της Newsroom

Σε έναν κατάμεστο χώρο παρουσιάστηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο νέος Τουριστικός, Ενημερωτικός και Ιστορικός Οδηγός του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Το παραπάνω έργο ολοκληρώθηκε μετά από εντατική εθελοντική εργασία μιας ομάδας εθελοντών, σχεδόν ενάμιση χρόνου. Η εθελοντική ομάδα ειδικών επιστημόνων, απαρτίζεται από τον Νικόλαο Καρατζά, Ιστορικό – Αρχαιολόγο, την Ιωάννα Μαντζώρου, Φιλόλογο, την Νίκη Καραγκούνη Κοινωνιολόγο–Ανθρωπολόγο, τον Ανέστη Τσίρη, Ιστορικό – Αρχαιολόγο. Την παραπάνω ομάδα πλαισίωσαν, με την βοήθεια τους, αρκετοί ακόμη, όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Ραπτάκης και αρκετοί ντόπιοι που προσέφεραν χρήσιμες πληροφορίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Ιεροκήρυκας, ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Δανέλης-Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσαπίων ,οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης και κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ιωάννης Νέζης, η πρόεδρος της ΔΟΠΠΑΧ κ. Ελένη Αϊδίνη, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Σπύρος Ραπτάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ψαχνών κ. Μιχάλης Καλαβρής, ο Διευθυντής στο Υπουργείο Οικονομικών κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πολύκαρπος Καραμούζης, εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Στην Εκδήλωση ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Ψαθάς επέδωσε στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τον για την προσφορά και την συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων εν γένει, αλλά και διότι η Ιερά Μητρόπολις συνετέλεσε τα μέγιστα προς την έκδοση του Οδηγού.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδόσεως και τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως διότι, όχι μόνο συμπεριέλαβαν ένα κεφάλαιο Θρησκευτικού Τουρισμού στον Οδηγό, αλλά κυρίως, επειδή μέσα από τις σελίδες και το φωτογραφικό υλικό του νέου Οδηγού, προβάλλουν τον θρησκευτικό βίο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της προόδου του τόπου.

Φωτογραφίες: eviathema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2023