ΤΗΝΟΣ: Στο «κάδρο» των διασημοτήτων

Η Τήνος, η άγονη λωρίδα γης των Κυκλάδων, που αγκαλιάζει πάντα προστατευτικά η Μεγαλόχαρη, δείχνει να παίρνει ανοδική πορεία στον τουρισμό, τις τελευταίες μέρες, μετά το φρενάρισμα του Covid-19, για μεγάλο διάστημα, στους προορισμούς του Αιγαίου. Μιας θάλασσας με “εξωτικούς” παραδείσους, που άλλοι λένε πως πήρε το όνομά της από το βασιλιά Αιγέα κι άλλοι […]

21 Αυγούστου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Τήνος, η άγονη λωρίδα γης των Κυκλάδων, που αγκαλιάζει πάντα προστατευτικά η Μεγαλόχαρη, δείχνει να παίρνει ανοδική πορεία στον τουρισμό, τις τελευταίες μέρες, μετά το φρενάρισμα του Covid-19, για μεγάλο διάστημα, στους προορισμούς του Αιγαίου.

Μιας θάλασσας με “εξωτικούς” παραδείσους, που άλλοι λένε πως πήρε το όνομά της από το βασιλιά Αιγέα κι άλλοι από τα κύματα που χοροπηδάνε σαν αίγες, δηλαδή οι κατσίκες. Το “μαγνητικό δίπολο” Τήνος-Μύκονος, θέλει τους επισκέπτες ν’ αφήνουν το νησί της Παναγιάς, γι’ αυτό των “ανέμων” και τανάπαλιν. Έτσι οι καυτές παρουσίες που λογικά τραβούν τα βλέμματα στο νησί των διασημοτήτων, σε μισή ώρα περίπου βρίσκονται στην πολύμορφη φύση της αρχαίας Υδρούσας.

Εμείς αφού ανάψαμε ο κεράκι μας στην Κυρά της Τήνου, αφού γίναμε μάρτυρες της αρχιτεκτονικής και της μακραίωνης ιστορίας του νησιού στην μαρμαρογλυπική, κάναμε στη συνέχεια τι βόλτες μας στα σοκάκια της Χώρας και σε ορισμένες από τις είκοσι πέντε παραλίες, που διατηρούν ακέραιο τον χαρακτήρα τους.

Στις τελευταίες ο καύσωνας γίνεται ακόμα πιο φοβερός λόγω των καλλίγραμμων υπάρξεων… Βεβαίως φυσιολογική η υπόσχεση για επιστροφή στην χειροποίητη Τήνο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024