Στην Β. Εύβοια περιόδευσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας

Φωτογραφίες: Ιωάννης Λίτσας, Νικόλαος Καλαφάτης. Το διήμερο 30-31 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, πραγματοποίησε ποιμαντική περιοδεία σε ορεινές Ενορίες της Βορείου Ευβοίας. Την Κυριακή 30 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ενορία Αγδινών Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία […]

1 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Φωτογραφίες: Ιωάννης Λίτσας, Νικόλαος Καλαφάτης.

Το διήμερο 30-31 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, πραγματοποίησε ποιμαντική περιοδεία σε ορεινές Ενορίες της Βορείου Ευβοίας.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ενορία Αγδινών Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι συνοδοί του Κληρικοί και οι Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και ο τοποτηρητής Εφημέριος της Ενορίας, Πρεσβ. Νικόλαος Μπαλάνος.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Βασιλικής Τσιπτσή, προμήτορος του π. Συμεών, Ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε τον αφυπηρετήσαντα Εφημέριο της Ενορίας, π. Κωνσταντίνο Λιλή και εν συνεχεία μετέβη στο Κοιμητήριο της Ενορίας όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της προσφάτως κοιμηθείσης Πρεσβυτέρας Σταματικής.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Ζώνης, στο μικρό χωριό Αμέλαντες Νηλέως.

Εκεί, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευσεβείς κατοίκους του χωρίου, αλλά και προς τους προσκυνητές της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι προσήλθαν, μαζί και με αρκετούς Ιερείς της περιφερείας και τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον οικισμό Σαρακήνικο Κηρέως, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στο πανηγυρίζον Ι. Ναΐδριο Αγίας Ζώνης, πλαισιούμενος από Ιερείς όλης της Επαρχίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί πιστοί, γηγενείς και παρεπίδημοι του οικισμού, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος εκθέτοντας προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, την ιστορία της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, όπως αυτή διασώζεται στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας και προ της απολύσεως χειροθέτησε Οικονόμο τον Πρεσβ. Βασίλειο Μάρκου-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Πηλίου, υιό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024