Ψευδείς ειδήσεις τα όσα καταγγέλλει το ΕΚ Φωκίδας, χαρακτηρίζει και αποδεικνύει ο Δήμος Δωρίδας

Απάντηση στα όσα καταγγέλλει για ελλείψεις το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, σε σχολικές μονάδες, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δωρίδος. Στην ανακοίνωση αποδεικνύει τα ψεύδη, όπως αναφέρει και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη διαβάσαμε σε διάφορες ιστοσελίδες, την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, για το νηπιαγωγείο Ερατεινής. Το πρώτο ψέμα: «Η έλλειψη καθαριστριών ….  στο Δήμο […]

12 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Απάντηση στα όσα καταγγέλλει για ελλείψεις το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, σε σχολικές μονάδες, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δωρίδος.

Στην ανακοίνωση αποδεικνύει τα ψεύδη, όπως αναφέρει και σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Με έκπληξη διαβάσαμε σε διάφορες ιστοσελίδες, την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, για το νηπιαγωγείο Ερατεινής.

Το πρώτο ψέμα: «Η έλλειψη καθαριστριών ….  στο Δήμο Δωρίδας (6 τον αριθμό για όλο το Δήμο Δωρίδας) … καθιστούν τουλάχιστον «επικίνδυνη» την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!»

φωτογραφία με ψεύτικο κοντέινερ

Η αλήθεια:                            

Οι έξι καθαρίστριες έχουν ήδη προσληφθεί και αναλάβει υπηρεσία στα σχολεία της Δωρίδας, ενώ υπηρετούν ακόμη 5 καθαρίστριες που καλύπτουν πλήρως όλα τα σχολεία. Η «επικινδυνότητα» λοιπόν βρίσκεται απλά και μόνο στο μυαλό του συντάκτη της ανακοίνωσης.

Το δεύτερο ψέμα: «Τουλάχιστον «δολοφονική» μπορούμε να κρίνουμε την κατάσταση σε νηπιαγωγείο της Ερατεινής που στοιβάζονται 22 παιδιά σε κοντέινερ, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση τους το Δημοτικό σχολείο Τολοφώνα που παραμένει κλειστό από το 2012.».

Η αλήθεια:

Το κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο ΔΕΝ είναι κοντέινερ.

Το κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο είναι ανακαινισμένο, πλήρως αδειοδοτημένο, νομιμοποιημένο, με πιστοποιητικό πυρασφάλειας, και ενεργειακής επάρκειας και σύγχρονες διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων, μετά από σειρά επιτυχημένων ενεργειών των σχολικών επιτροπών του παρελθόντος, αλλά και της σημερινής.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται ολοκάθαρα τα ψέματα και η αλήθεια και δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια.

Όποιος επισκεφθεί το νηπιαγωγείο, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει το ψέμα και την αλήθεια.

Οι πολίτες της Δωρίδας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τους εμπνευστές και τους διακινητές τέτοιων «ειδήσεων» και πρακτικών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Απριλίου 2024