Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΒΡΥΣΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με την Χάρη του Τριαδικού Θεού πανηγύρισε και φέτος η νεότερη Ενορία της πόλεως της Χαλκίδος, επ’ ονόματι της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων τελέσθηκαν οι παρακάτω ιερές ακολουθίες. Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε προεόρτια ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. […]

18 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με την Χάρη του Τριαδικού Θεού πανηγύρισε και φέτος η νεότερη Ενορία της πόλεως της Χαλκίδος, επ’ ονόματι της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων τελέσθηκαν οι παρακάτω ιερές ακολουθίες.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε προεόρτια ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια-Εφημερίου της γειτονικής Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 εορτάσθηκε, κατά την εκκλησιαστική τάξη η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, παραμονή της εορτής των Αγίων, με λαμπρότητα και προσέλευση ευσεβών χριστιανών, τελέσθηκε ο  Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, της προέδρου, κ. Δήμητρας Σακελλαράκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, Προέδρων Οργανισμών κ.ά., ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί, στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο του Ι. Ναού, Πρεσβ. Ιωάννη Κάββαλο καί Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα με την συμμετοχή και πάλι,  πλήθους πιστών χριστιανών.

Τους ύμνους της Εορτής έψαλλε θαυμασιώτατα πολυμελής Βυζαντινός Χορός ιεροψαλτών, καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου.

Με ευκαιρία την απόδοση της Θεομητορικής Εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στο Καθολικό του Ι. Ησυχαστηρίου Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών τελέσθηκε ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα-Ιεροκήρυκος και του Αρχιμ. Νεοφύτου Χασάν-Εφημερίου της Ενορίας Αγ. Νικολάου Πάλιουρα, με την συμμετοχή της Ηγουμένης, Μοναχής Χριστοδούλης, των Μοναχών των Ιερών Μονών Παναγίας Περιβλέπτου Πολιτικών και Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα και αρκετών προσκυνητών, ενώ την ιερά υμνωδία διηκόνησε ο πρωτοψάλτης της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιχάδας κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024