«Τσάμπα» ήττα για τη Λαμία

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ επί της Λαμίας με 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος» το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, για την 2η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν ένα απίθανο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις προσπάθειές τους να ισοφαρίσουν στο δεύτερο, δέχτηκαν ένα ακόμη τέρμα και τη δεύτερη ήττα τους […]

20 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ επί της Λαμίας με 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος» το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, για την 2η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν ένα απίθανο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις προσπάθειές τους να ισοφαρίσουν στο δεύτερο, δέχτηκαν ένα ακόμη τέρμα και τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Το μόνο που κατάφερε η φθιωτική ομάδα ήταν να μειώσει με τον Ρόμανιτς στις καθυστερήσεις.

Στο 21’ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι και ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Σαραμαντάς σέντραρε στην περιοχή από αριστερά, με τον Ρόμανιτς να κάνει την προβολή, αλλά για λίγο να μην προλαβαίνει τη μπάλα ώστε να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ από ένα απίθανο δώρο της Λαμίας. Ο Νέιρα σούταρε από δεξιά μες στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε κι ενώ Επασί και Βύντρα φαινόταν να ελέγχουν τη φάση, δεν συνεννοήθηκαν σωστά κι η μπάλα κύλησε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του αμυντικού των «μπλε» να διώξει. Το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο και στο 50’ απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Σωτηρίου έκανε το λάθος στην περιοχή, ο Ρόμανιτς έκλεψε τη μπάλα και τη γύρισε στον νεοεισελθών Χατζηστραβό, ο οποίος αντί να σουτάρει, προτίμησε να την κοντρολάρει ανεπιτυχώς και στη συνέχεια την έδιωξαν οι αμυντικοί της κρητικής ομάδας.

Νέα τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους πέντε λεπτά αργότερα, με τον Ρόμανιτς να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, να προσποιείται και να γυρνά τη μπάλα εξαιρετικά στο ύψος του πέναλτυ για τον Βιγιάλμπα, ο οποίος δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Κι ενώ η Λαμία πίεζε για την ισοφάριση, στο 72’ δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ο Κοροβέσης σέντραρε εξαιρετικά στην περιοχή από αριστερά για τον ξεχασμένο από την άμυνα Σαρδινέρο, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο 89’ ο Σελίμοβιτς έπεσε να διώξει προ του Ρόμανιτς, που πάτησε περιοχή από αριστερά. Ο Βρέσκας έλεγξε τη φάση στο VAR και μετά από πέντε λεπτά υπέδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτυ ανέλαβε ο Σέρβος με επιτυχία για το 1-2, σφραγίζοντας με γκολ την πολύ καλή του εμφάνιση.

Στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μπεχαράνο, το σουτ του οποίου πέρασε ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω ενός μικρού προβλήματος στη μία γραμμή της μικρής περιοχής δυτικά του γηπέδου, το οποίο άμεσα διορθώθηκε. Συγκεκριμένα, η αριστερή κάθετη γραμμή ήταν πιο μακριά απ’ το τέρμα απ’ ό,τι η δεξιά.

Λαμία (Γ. Πετράκης): Επασί, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας (66’ Προβυδάκης), Μπεχαράνο, Νιασέ (76’ Παλαβαντισβίλι), Βιγιάλμπα (64’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (76’ Κωστίκας), Καραμάνος (46’ Χατζηστραβός).

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Σακόρ (61’ Μεγιάδο), Σελίμοβιτς, Νέιρα, Ναμπί (98′ Βούρος), Διαμαντής (61’ Σολίς), Γιαννούλης, Γκαργκαλατζίδης (77’ Γρίβας), Στάικος (60’ Σαρδινέρο), Κοροβέσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024