Αραχωβίτης: «Οι πληγέντες από την κακοκαιρία χρειάζονται ολική αποζημίωση και όχι συνδρομητική τηλεόραση»

Περιοδεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Aγροτ. Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτη, την αναπληρώτρια Τομεάρχη Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον ευρωβουλευτή Π. Κόκκαλη και τον Συντονιστή του Τμήματος Αγροτ. Πολιτικής του κόμματος Φ. Κουρεμπέ. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί […]

25 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Περιοδεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Aγροτ. Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτη, την αναπληρώτρια Τομεάρχη Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον ευρωβουλευτή Π. Κόκκαλη και τον Συντονιστή του Τμήματος Αγροτ. Πολιτικής του κόμματος Φ. Κουρεμπέ.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές και πρ. βουλευτές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας επισκέφτηκαν Αλμυρό, Φάρσαλα, Σταυρό, Βασιλί, Μ. Ευίδριο, Παναγίτσα, Καρποχώρι, Καλογριανά, Ζάρκο, Λεονταρί και Νέο Μοναστήρι, όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους των περιοχών αυτών που προσπαθούν να βρουν κουράγιο για την επόμενη μέρα.

«Οι καταστροφές στον πρωτογενή τομέα είναι τεράστιες και χρειάζονται άμεση ολική αποζημίωση. Καλούμε την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία (ΕΛΓΑ, ΚΟΕ, ΤΑΕ, de minimis, προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης) για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Ζητάμε την άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν και την επίσπευση και στο 100% χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που χρειάζονται ολική αποζημίωση των ζημιών και να μην αρκείται σε υποσχέσεις του τύπου “δωρεάν συνδρομητική τηλεόραση”!

Αν κάτι χρειάζεται ο πολίτης δίπλα του, ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, δεν είναι η επικοινωνία και τα μεγάλα λόγια για «επιτελικό κράτος», αλλά ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος που μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες του και να στέκεται πλάι του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις σταθερά στο πλευρό των αγροτών, των πληττόμενων πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καταθέτοντας την εμπειρία του σε ανάλογες καταστροφές και διεκδικώντας να ενεργοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία», σημείωσε ο κ. Αραχωβίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024