Στον υφυπουργό Υγείας για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Καρύστου ο Σπ. Πνευματικός

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο και για άλλα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρύστου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Τάσος Μίχας […]

30 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο και για άλλα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρύστου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Τάσος Μίχας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου κ. Άλκης Βόσσος.

Όσον αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή του έργου, όπως τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας τον Μάρτιο για την πρόταση που είχε κατατεθεί από το Νοσοκομείο Καρύστου και την 5η ΥΠΕ, την επιστολή που είχε αποστείλει τον Απρίλιο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τη διαρκή και συνολική παρακολούθηση της πορείας του ζητήματος με την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση όλης της ιεραρχίας του Υπουργείου.

Επεσήμανε ότι, παρά τις εντατικές προσπάθειες, οι επιλογές χρηματοδότησης που έχουν συζητηθεί κατά καιρούς, όπως μέσω δωρεάς ή με ΣΔΙΤ, δυστυχώς δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμα και ο κόσμος έχει κουραστεί από την εκκρεμότητα αυτή. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και η ανάγκη υλοποίησης του έργου γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ο δήμος Καρύστου έχει προχωρήσει στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη δημιουργία του κτιρίου, το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για να προχωρήσει το έργο και τόνισε ότι «είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να διεκδικήσουμε με πραγματικό όραμα πια την τελική και οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος και όχι μόνο με ευχολόγια».

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν με τον κ. Υφυπουργό την άμεση παρέμβασή του ώστε να προχωρήσει με διαδικασίες fast track από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου και να υπάρχει μια στενή και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Δήμου, ενδεχομένως στο πλαίσιο μιας προγραμματικής σύμβασης.

Οι παρευρισκόμενοι έθεσαν στον κ. Υπουργό και το θέμα της επαναπροκήρυξης της θέσης Διευθυντή Νεφρολογίας που κηρύχθηκε άγονη, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Μονάδας. Επίσης, ζήτησαν την ενίσχυση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ με προσωπικό, επικουρικό και μόνιμο, και την επίσπευση της ολοκλήρωσης των διορισμών γιατρών.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι βλέπει εξαιρετικά θετικά την πρόταση του δήμου και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για τη γρήγορη ολοκλήρωση των λοιπών διαδικασιών και τη συμβολή των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον Υπουργό και σημείωσε ότι ένα τέτοιο έργο που αφορά τη ζωή των συμπολιτών μας δεν μπορεί ούτε να καθυστερεί, ούτε να κολλάει αλλά ούτε και να γίνεται αφορμή για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο κόσμος υποφέρει και πολλοί συνάνθρωποί μας δεν τα καταφέρνουν και χάνουν άδικα την μάχη.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι, επειδή το έργο μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες και γραφειοκρατικά κωλύματα σε διάφορα στάδια, θα είναι δίπλα στον δήμο και τους πολίτες της Καρύστου για να βοηθήσει ώστε αυτές να ξεπερνιούνται άμεσα και το έργο να ολοκληρωθεί τελικά με επιτυχία.

«Τόσο με την ιδιότητα του Βουλευτή όσο και με την ιδιότητα του Καθηγητή Ιατρικής το έργο αυτό θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μου. Τώρα που η χρηματοδότηση για το κτίριο εξασφαλίστηκε από το δήμο, ο αρμόδιος Υπουργός δεσμεύτηκε την εξέταση της εφαρμογής fast track διαδικασίας για την υλοποίηση του  ήρθε η ώρα να στραφούμε και στο κομμάτι της εξασφάλισης της τεχνολογικής υποστήριξης του ώστε να λυθούν γρήγορα και τα υπόλοιπα προβλήματα και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να αποτελέσει άμεσα μια πραγματικότητα για την περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024