Αποκαρδιωτική η εικόνα στον κάμπο της Λαμίας – Παρεμβάσεις αποκατάστασης στον Δήμο Μακρακώμης (φωτογραφίες, βίντεο)

Δεν πέρασαν παρά λίγα χρόνια και ο κάμπος της Λαμίας πλημμύρισε και πάλι. Οι εικόνες από τα χωράφια είναι αποκαρδιωτικές, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μετρούν πληγές σε σοδειά και ζωικό κεφάλαιο. Η πολλή και δυνατή βροχή των προηγούμενων ωρών έγινε η αιτία να σπάσουν ρέματα, να πλημμυρίσουν χωράφια, σπίτια κι επιχειρήσεις. Περιουσίες […]

20 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Δεν πέρασαν παρά λίγα χρόνια και ο κάμπος της Λαμίας πλημμύρισε και πάλι. Οι εικόνες από τα χωράφια είναι αποκαρδιωτικές, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μετρούν πληγές σε σοδειά και ζωικό κεφάλαιο.

Η πολλή και δυνατή βροχή των προηγούμενων ωρών έγινε η αιτία να σπάσουν ρέματα, να πλημμυρίσουν χωράφια, σπίτια κι επιχειρήσεις. Περιουσίες καταστράφηκαν και στα νερά πνίγηκαν μελίσσια, πουλιά, ζώα.

Ο κάμπος πλημμύρισε και τα χωριά του αποκλείστηκαν, μιας και οι καταστροφές στο τοπικό οδικό και αγροτικό δίκτυο είναι τεράστιες. Χωριά στη νότια πλευρά της Λαμίας, όπως το Κόμμα, το Μοσχοχώρι, το Νέο Κρίκελλο, οι Κομποτάδες (απ’ όπου οι φωτογραφίες), οι Βαρδάτες, η Ηράκλεια, η Δαμάστα, οι Θερμοπύλες, η Ανθήλη, οι Δ.Ε. Γοργοποτάμου και Υπάτης, στα οποία κατοικούν αγρότες και εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή και πρέπει να μετακινηθούν.

Η μόνη διέξοδος είναι ο κλειστός αυτοκινητόδρομος της Ν.Ε.Ο., κατά τις υποδείξεις και οδηγίες κατεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ. Όπως καταγγέλλουν, ξαφνικά κι απρογραμμάτιστα έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να ψάξουν να βρουν ψιλά για να πάνε στη δουλειά τους, αφού στα πλευρικά διόδια Μπράλου δεν υπάρχει υπάλληλος κι ο διερχόμενος οδηγός πρέπει να έχει το ακριβές αντίτιμο σε κέρματα. «Ένας, μα ένας αρμόδιος δεν βγήκε να δώσει εντολή για ελεύθερη διέλευση από τα συγκεκριμένα διόδια», μας ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος από την Ανθήλη.

Σε απόγνωση οι αγρότες του κάμπου της Λαμίας, που βλέπουν τη σοδειά τους κατεστραμμένη.

Μάχη για αποκατάσταση των βλαβών δίνεται στον Δήμο Μακρακώμης

Μάχη για να αποκατασταθούν οι πληγές από τον «Ιανό» δίνεται στον Δήμο Μακρακώμης, ο οποίος από χτες έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κατόπιν σχετικών παρεμβάσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία από Καστρί, Γραμμένη, Τρίλοφο, Άγιο Στέφανο.

Στην Παλαιοβράχα πραγματοποιήθηκε ανέλκυση αυτοκινήτου που το παρέσυρε ο χείμαρρος. Κι εκεί οι καταστροφές είναι μεγάλες κι από τα ξημερώματα έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις. Στο σημείο παρίστανται τόσο ο Δήμαρχος, Γιώργος Χαντζής, καθώς και Αντιδήμαρχοι.

https://www.facebook.com/100000703966893/videos/pcb.3634473159919447/3634471393252957/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024