Γιώργος Μουλκιώτης: Η επίκαιρη ερώτηση είχε αποτέλεσμα να προκηρυχθεί σήμερα η θέση ειδικού παθολόγου.

Το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει με ημίμετρα τις δυσλειτουργίες του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας. Συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στο παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας. Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει  ότι η […]

22 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει με ημίμετρα τις δυσλειτουργίες του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.

Συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στο παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει  ότι η εν λόγω νοσοκομειακή μονάδα, υπό τις παρούσες συνθήκες  λειτουργεί στα όριά της, εξαντλώντας τις δυνατότητες και την αντοχή του ιατρικού προσωπικού, αντιμετωπίζοντας σε κάθε περίπτωση ουσιαστικό πρόβλημα, για όσο διάστημα δεν δίνονται οριστικές και βιώσιμες  λύσεις.

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα σε έκτακτες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι παρουσιασθείσες  ελλείψεις, λόγω των υφιστάμενων και ανακυψάντων κενών στην παθολογική κλινική ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος και να καλυφθούν με ασφάλεια οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Επίσης ζήτησε να προκηρυχθεί άμεσα η υποσχεθείσα θέσης ειδικού παθολόγου αλλά και να ανακληθεί άμεσα η μετακίνηση του ιατρού που υπηρετεί σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα, ώστε να επανέλθει στην μόνιμη θέση του ή να αποδεσμευθεί οριστικά από την Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θήβας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς – Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και στη συνέχεια να προκηρυχθεί και αυτή η θέση.

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαβεβαίωσε ότι σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, θα βγει «στον αέρα» η προκήρυξη της υποσχεθείσας θέσης ειδικού παθολόγου, χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις για την επίλυση των σοβαρών δυσλειτουργιών της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, αρκεσθείς σε διαβεβαιώσεις επίλυσης των πρόσκαιρων κενών ιατρικού προσωπικού και μελλοντικής κάλυψης των κενών.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης παρότρυνε την ηγεσία του Υπουργείου, να λάβει πολιτικές αποφάσεις για να δοθούν άμεσες και κατάλληλες λύσεις στις δυσλειτουργίες της εν λόγω Παθολογικής Κλινικής και όχι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με ημίμετρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024