Τεστ κορωνοϊού στους ποδοσφαιριστές ζητά ο Γιώργος Κοτρωνιάς

Το ζήτημα των τεστ κορωνοϊού στους αθλητές ομαδικών αθλημάτων και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου, έθεσε με επιστολές του προς τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού, Ν. Χαρδαλιά και Λ. Αυγενάκη αντίστοιχα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιώργος Κοτρωνιάς. Στις επιστολές του, ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι αυτονόητος ο έλεγχος των αθλητών όλων των ομαδικών αθλημάτων, […]

9 Σεπτεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Το ζήτημα των τεστ κορωνοϊού στους αθλητές ομαδικών αθλημάτων και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου, έθεσε με επιστολές του προς τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού, Ν. Χαρδαλιά και Λ. Αυγενάκη αντίστοιχα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιώργος Κοτρωνιάς.

Στις επιστολές του, ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι αυτονόητος ο έλεγχος των αθλητών όλων των ομαδικών αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο. Παρατηρείται όμως αδυναμία στις επαρχιακές ομάδες και συγκεκριμένα της Α’ Εθνικής, όπως ο Π.Α.Σ. Λαμία, οι οποίες δεν έχουν μεγάλους χορηγούς όπως οι ομάδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, να καλύψουν ένα κόστος περίπου 150.000 ευρώ που απαιτείται για τον συνεχή έλεγχο των ποδοσφαιριστών.

Για τον λόγο αυτό ο Βουλευτής προτείνει ο ΕΟΔΥ να αναλάβει ολόκληρο ή έστω μέρος του κόστους ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι αγώνες θα διεξάγονται σε ασφαλές περιβάλλον και οι αθλητές δεν θα γίνουν φορείς μετάδοσης του ιού στην κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024