Γιορτάζει στις 12 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Στις 12 Οκτωβρίου η Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών. Παρά το γεγονός ότι ο φετινός εορτασμός των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου θα είναι ο πρώτος μετά την Ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, εν τούτοις ο κ. Συμεών εκτιμώντας […]

6 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Στις 12 Οκτωβρίου η Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών.

Παρά το γεγονός ότι ο φετινός εορτασμός των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου θα είναι ο πρώτος μετά την Ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, εν τούτοις ο κ. Συμεών εκτιμώντας τις έκτακτες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, παρακαλεί πολύ τόσο τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς, που ήδη έχουν εκδηλώσει την συγκινητική αδελφική τους αγάπη, όσο και τους λοιπούς Κληρικούς, εντός και εκτός της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αλλά και τους εκλεκτούς άρχοντες και τον πιστό λαό, να αποφύγουν τις εόρτιες και συγχαρητηρίους επισκέψεις για την εορτή του.

Παρακαλεί δε τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εάν θέλουν, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς, στους οποίους διακονούν, για να τιμήσουν τον Όσιο Συμεών και να δεηθούν εκτενέστερα στον Άγιο Θεό για τον Επίσκοπό τους.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος σας παρακαλεί θερμά όλους να μην του προσφέρετε κάποιο προσωπικό δώρο για την εορτή του. Το ωραιότερο δώρο είναι η αγάπη, η προσευχή και ο καλός σας λογισμός.

Ο Μητροπολίτης τις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου το απόγευμα, και της Θείας Λειτουργίας, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το πρωί, θα τις τελέσει σε δυο πολύ μικρά χωριά της Μητροπόλεως, με ελάχιστο αριθμό μονίμων κατοίκων και τα οποία στερούνται τακτικού Εφημερίου.

Το μεσημέρι της εορτής του, την Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης θα γευματίσει μαζί με τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει κανονικά το σύνηθες Πρόγραμμα της εργασίας του έως αργά το βράδυ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024