Φωκίδα: Καταγράφηκαν τα λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από έρευνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σε πραγματικό χρόνο το imed εκτιμάται πρώτη από τους νομούς της ελληνικής επικράτειας, η περιοχή της Φωκίδας με τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Μάλιστα, στο νομό Φωκίδας αποδίδονται πέντε καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ευρυτανία με επτά. Ωστόσο, η Στερεά Ελλάδα είναι μία από τις […]

7 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σε πραγματικό χρόνο το imed εκτιμάται πρώτη από τους νομούς της ελληνικής επικράτειας, η περιοχή της Φωκίδας με τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μάλιστα, στο νομό Φωκίδας αποδίδονται πέντε καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ευρυτανία με επτά.

Ωστόσο, η Στερεά Ελλάδα είναι μία από τις έξι περιφέρειες της χώρας, στην οποία οι ασθενείς από covid-19 αναρρώνουν, ενώ και αριθμητικά, παρά τα Κέντρα Φιλοξενίας που συντηρεί σε Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, βρίσκεται πολύ χαμηλά.

Στην 36η θέση με δεδομένες 56 ενότητες (δεν είναι μόνο οι νομοί της χώρας αλλά και κατηγορίες όπως, εισαγόμενα σε πύλες και αυτοβούλως, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό και το κρουαζιερόπλοιο με τα 119 περιστατικά), βρίσκεται η Φθιώτιδα με 64 κρούσματα covid-19. Μία θέση πιο πάνω με 70 κρούσματα είναι η Βοιωτία και στην 28η θέση η Εύβοια με 92.

Στην κορυφή των κρουσμάτων βρίσκεται η Αττική με 9.031 λοιμώξεις κι ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 1.832. Επιπλέον, καταγράφονται 1.926 κρούσματα στις πύλες εισόδου της χώρας και 874 χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024