Σε εξέλιξη το πρόγραμμα εμβολιασμού αλεπούδων κατά της λύσσας

Ρίψεις εμβολίων– δολωμάτων πραγματοποιούνται μέχρι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της «εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ευρυτανίας, οι ρίψεις πραγματοποιούνται στις εξής περιοχές: Χρισόβα, Λογγίτσι, Άγ. Προκόπιος, Βούλπη, […]

8 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Ρίψεις εμβολίων– δολωμάτων πραγματοποιούνται μέχρι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της «εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ευρυτανίας, οι ρίψεις πραγματοποιούνται στις εξής περιοχές: Χρισόβα, Λογγίτσι, Άγ. Προκόπιος, Βούλπη, Μεσενικόλας, Λημέρι, Όχθια, Κονδυλαίικα, Βαλαώρα, Καστράκι, Πρατοβούνι, Τοπολιάνα, Καστράκι Τοπολιάνων., Κάτω Ποταμιά, Γρανίτσα, Άγ. Βλάσιος, Λεπιανά, Ιτέαμ Δαφνούλα, Νέο Αργύρι, Σάτος, Κέδρα, Διάσελο, Άγ. Ιωάννης Πρόδρομος, Μεταξάδες, Φουσιανά, Πρασιά, Βασιλέσι, Ραπτόπουλο, Λιθοχώρι, Μποναστηράκι, Καρβασαράς, Μάραθος, Αγραφα και Επινιανά.

Υπενθυμίζουμε πως τα εμβολιακά δολώματα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με αυτά (δεν τα ακουμπάμε και δεν τα πατάμε).

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί την ύπαρξή τους, ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές. Σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα πρέπει να γίνει επίσκεψη άμεσα σε γιατρό.

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των παιδιών-μαθητών ώστε να μην έρθουν σε καμία επαφή με τα δολώματα.

Εμβολιασμός δεν θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa

και στην Κτηνιατρική υπηρεσία Ευρυτανίας (τηλ.: 2237080260-248).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024