Πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού στα σχολεία ζητά η ΚΝΕ Φθιώτιδας

Αυτό επισημαίνει σε σχόλιό του το Τομεακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ, με αφορμή το περιστατικό του 15χρονου μαθητή, ο οποίος υπέστη ανακοπή στο προαύλιο σε Λύκειο της Λαμίας, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, η ΚΝΕ Φθιώτιδας σχολίασε: «Στέλνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση στον 15χρονο μαθητή και την οικογένεια του, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση σε αυτόν […]

12 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Αυτό επισημαίνει σε σχόλιό του το Τομεακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ, με αφορμή το περιστατικό του 15χρονου μαθητή, ο οποίος υπέστη ανακοπή στο προαύλιο σε Λύκειο της Λαμίας, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, η ΚΝΕ Φθιώτιδας σχολίασε: «Στέλνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση στον 15χρονο μαθητή και την οικογένεια του, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση σε αυτόν τον ιδιαίτερο “αγώνα” που δίνει αυτές τις δύσκολες ώρες, ο νέος της πόλης μας!

Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, ας μάς επιτραπεί και δεν γίνεται να μην πούμε ότι εν έτη 2021, αποτυπώνεται η πλήρης απουσία σχεδιασμού και οργάνωσης των σχολικών μονάδων από τη μεριά Κυβέρνησης-Υπουργείου και Διευθύνσεων, για να βρίσκονται σε όλα τα σχολεία, όλος ο απαραίτητος αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς!

Εξάλλου αν κάτι αποκαλύπτεται εκκωφαντικά, είναι ότι οι μαθητές με τον μεγάλο αγώνα που δίνουν εδώ και 4 βδομάδες έχουν δίκιο, έχουν αιτήματα που αφορούν την προστασία της υγείας τους, την ασφάλεια όλων των μαθητών ζητάνε σχολικά κτίρια ανθρώπινα και όχι κλουβιά, ζητάνε καθαρίστριες, ζητάνε ιατρικό προσωπικό στα σχολεία τους, ζητάνε καθηγητές! 

Καλούμε έστω και αυτή τη στιγμή Κυβέρνηση, Υπουργείο και διευθύνσεις να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων, για να παρθούν μέτρα πρώτα και κύρια πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων τραγικών καταστάσεων!

Τώρα να προσληφθούν όλος ο απαραίτητος αριθμός σχολικών νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024