Στήριξη από την κ.Κ.Μπατζελή στα ΜΜΕ που πλήττονται από την πανδημία

Η περιορισμένη «ατομική ευθύνη» της Περιφέρειας στο «lock down» των επιχειρήσεων. Σχετικά με την άμεση αντιμέτωπη των προβλημάτων βιωσιμότητας και στήριξης των ΜΜΕ που πλήττονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και από την πανδημία που κατατέθηκε από κοινού τριών περιφερειακών παρατάξεων, η κα Μπατζελή επεσήμανε ότι «καταθέσαμε προς συζήτηση το κρίσιμο αυτό θέμα στα πλαίσια των […]

27 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Η περιορισμένη «ατομική ευθύνη» της Περιφέρειας στο «lock down» των επιχειρήσεων.

Σχετικά με την άμεση αντιμέτωπη των προβλημάτων βιωσιμότητας και στήριξης των ΜΜΕ που πλήττονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και από την πανδημία που κατατέθηκε από κοινού τριών περιφερειακών παρατάξεων, η κα Μπατζελή επεσήμανε ότι «καταθέσαμε προς συζήτηση το κρίσιμο αυτό θέμα στα πλαίσια των διαπαραταξιακών συνεργασιών επί  θεμάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας και δημιουργούνται οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στον τόπο μας.

 Η άποψη του κου Περιφερειάρχη ότι έχουμε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα και έχουν προκηρυχτεί προγράμματα επιχειρηματικότητας 70,0 εκ. ευρώ, ας πληροφορηθεί για την απορροφητικότητα του προγράμματος και το τι λένε οι ίδιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι προτάσεις επικεντρώνονται στην καλύτερη διαχείριση και επαναπροσδιορισμό των ισχυόντων προγραμμάτων που δεν υπάρχει επαρκής απορροφητικότητα αλλά και στην διεκδίκηση περισσοτέρων πόρων που μπορεί με υπερδέσμεση, με ελαστικοποίηση  και των προϋποθέσεων ένταξης των επιχειρήσεων ,να φθάσουν και μέχρι 80εκ.ευρω ,με πόρους από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης ,

 «Δεν μπορεί να μην κατακρίνουμε το γεγονός ότι με τον σημερινό προϋπολογισμό δεν θα χρηματοδοτηθούν πάνω από 500 επιχειρήσεις όταν στην Περιφέρεια μας είναι καταγεγραμμένες περίπου 20.000 και να μην χρησιμοποιηθούν πόροι από έργα που «λιμνάζουν» ύψους  25 εκ. ευρώ, τόνισε ο κος Μάνος Γέμελος.

 Εκτιμάται ότι περίπου 5.000 επιχειρήσεις θα αιτηθούν χρηματοδότησης που προφανώς οι περισσότερες θα απορριφθούν λόγω της  ελλιπούς  χρηματοδότησης και κριτηρίων ενώ θα χρηματοδοτηθούν οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις που δεν είναι και εκείνες που κινδυνεύουν περισσότερο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024