Τοποθέτηση Γ. Μουλκιώτη στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπ.Οικ. (Βίντεο)

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών και επεσήμανε ότι δεκαέξι μήνες μετά τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα στο επιτελικό κράτος, στην καλή νομοθέτηση, στην επίλυση του προσφυγικού, στην αποτελεσματική διαχείριση των εθνικών ζητημάτων, στην ανάκαμψη της οικονομίας. […]

27 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών και επεσήμανε ότι δεκαέξι μήνες μετά τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα στο επιτελικό κράτος, στην καλή νομοθέτηση, στην επίλυση του προσφυγικού, στην αποτελεσματική διαχείριση των εθνικών ζητημάτων, στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης ανέφερε ότι:

  • ​Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίπολο γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις. Μαζί ξεκίνησαν εξάλλου το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αντιληφθεί την πρωτοφανή κοινωνική και πολιτική βύθισή της, σκαρφίζεται τα πάντα προκειμένου να περισώσει ό,τι μπορεί. Στοχοποιεί τον κ. Σταϊκούρα και συσπειρώνει τη Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας εκτός κάδρου τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πορεύεται εκτός σχεδίου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας, τη διαχείριση της πανδημίας, αφήνει τους πολλούς και τους αδύναμους στο έλεος του Θεού και των τραπεζών.
  • Η Νέα Δημοκρατία, διά στόματος του Υπουργού Οικονομικών θυμήθηκε το πρώτο μνημόνιο, την χρεοκοπία της χώρας και απέδωσε τις δήθεν ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν συμμερίστηκε πολιτικό κόστος και πηρέ μέτρα για να μην γίνουμε Βενεζουέλα, όταν η συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ασχολείτο με τα Ζάππεια.
  • Η κυβέρνηση Καραμανλή, με επικεφαλής της ΕΥΠ και έπειτα διορισθέντα Υφυπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Παπαγγελόπουλο, το διάστημα 2004 – 2009 εκτροχίασε την οικονομία της χώρας, με αποτέλεσμα το 2009 το ΠΑΣΟΚ να παραλάβει 35.9 δισ. ευρώ έλλειμα,  301 δισ. ευρώ χρέος, 10% έλλειμμα ισοζυγίου και λαθροχειρία στα στατιστικά. Το επιβεβαίωσε και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
  • Η αναβίωση μιας πραγματικότητας ψευδαισθήσεων και ευδαιμονίας, δεν οδηγεί πουθενά, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Και το θύμα ήταν και παραμένει ο Ελληνικός λαός.
  • Το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η λιτότητα, η αναξιοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, οι παρεμβάσεις στους θεσμούς, οι δήθεν φιλάνθρωποι υπουργοί. Αντιθέτως, χρειάζεται ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος, καλή Παιδεία, καλή Υγεία, Ανάπτυξη.
  • Η Νέα Δημοκρατία:
    • Χρησιμοποιεί την πανδημία για να αναπτύξει το πελατειακό κράτος και την αδιαφάνεια και την εργαλειοποιεί με σκοπό τη σταδιακή ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αλλά και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
    • Διατηρεί άθικτο τον νόμο Κατρούγκαλο, οδηγώντας σε μεγάλη μείωση των νέων συντάξεων.
    • Κατήργησε την «λειψή» 13η σύνταξη.
    • Δεν θεσμοθετεί το Ελάχιστο Εγγυημένο μηνιαίο Εισόδημα για τους συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ και δεν ενεργοποιεί το νέο ΕΚΑΣ.
    • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ο δήθεν επαναστατικός e-ΕΦΚΑ είναι «στον αέρα».
    • Οι εκκρεμείς αιτήσεις των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, πλησιάζουν τις 300.000, έχοντας αυξηθεί δραματικά μέσα στο χρόνο διακυβέρνησής της Νέας Δημοκρατίας.
    • Χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχοι, περιμένουν ακόμα και 4 χρόνια μια απόφαση που δεν εκδίδεται ποτέ γιατί δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό ούτε κατάλληλο λογισμικό να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες αιτήσεων συνταξιοδότησης.
    • Έχει επιβάλει την de facto κατάργηση του οκτάωρου και την ρευστοποίηση του χρόνου έναρξης και λήξης της εργασίας.
    • Έχει προαναγγείλει νομοσχέδιο για την φαλκίδευση του συνδικαλιστικού ν.1264/1982, για την μερική ή ολική κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.
    • Η ανεργία καλπάζει. Μόνο μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου η έξοδος από το εργατικό δυναμικό κυμάνθηκε μεταξύ 100 χιλιάδων και 180 χιλιάδων ατόμων σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.
    • Το β’ τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019. Στο ίδιο διάστημα, το ποσοστό των απασχολουμένων που λάμβανε από 0 έως 200 ευρώ αυξήθηκε από 1% σε περίπου 12%. Το ποσοστό των ατόμων που λάμβανε από 400 έως 600 ευρώ μειώθηκε από 16,3% σε 12,3%, ενώ το β’ τρίμηνο του 2020 το 72,9% των απασχολουμένων είχε αποδοχές λιγότερες των 1.000 ευρώ.
  • ​Η επιβολή ενός κλίματος επισφάλειας και αβεβαιότητας στην αγορά εργασίας και η φτωχοποίηση των πολιτών από την Νέα Δημοκρατία είναι ένδειξη οικονομικής και κοινωνικής οπισθοδρόμησης.
  • Οι ανερμάτιστες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να συμβάλλουν στην παραμικρή ανάκαμψη της χώρας. Γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής μέμφεται συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακολουθεί βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024