Αντιδρά στην παραχώρηση του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου στην Μητρόπολη το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Λαμίας

Την αντίδρασή της στην παραχώρηση του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, για 25 χρόνια στη Μητρόπολη Φθιώτιδας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων. Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Απορίες, και όχι μόνο, προκάλεσε η δημοσίευση της απόφασης του Δ.Σ του Γ.Ν. Λαμίας (Συνεδρίαση Δ.Σ 30/9/20-Θεμα Ε.Η.Δ), […]

19 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Την αντίδρασή της στην παραχώρηση του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, για 25 χρόνια στη Μητρόπολη Φθιώτιδας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Απορίες, και όχι μόνο, προκάλεσε η δημοσίευση της απόφασης του Δ.Σ του Γ.Ν. Λαμίας (Συνεδρίαση Δ.Σ 30/9/20-Θεμα Ε.Η.Δ), με την οποία αποφασίζεται η παραχώρηση, για μεγάλο χρονικό διάστημα (25 έτη), στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, του Ιερού Ναού του Άγιου Νεκταρίου, επί της οποίας θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη απόφαση του συλλογικού διοικητικού οργάνου, θεωρούμε, ότι δεν εδράζεται σε κανένα νομικό πλαίσιο, παρά έρχεται σε αντίθεση  με το ισχύον, το οποίο αφορά την καθ’ οιονδήποτε τρόπο διάθεση της περιουσίας του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ειδικότερα των Νοσοκομείων.

Έστω όμως και αν ήταν νόμιμη, ελεγχόμενη από την άποψη σκοπιμότητας, δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι και με τη λύση που προτείνεται, θα αποκατασταθεί πλήρως ο Ιερός Ναός και θα μπορεί και πάλι να είναι πλήρως λειτουργικός και επισκέψιμος.

Τέτοιες «βιαστικές» και «πρόχειρες» ενέργειες, μπορούν να εκθέσουν την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς η τελευταία είναι η καθ’ ύλην αρμόδια και υπεύθυνη να διαφυλάττει και να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιουσία του, πάντα στο πλαίσιο τη νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Η λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και με την ανάγκη εκκλησιασμού των νοσηλευομένων, των συγγενών τους και των εργαζομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά κόρον προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι  ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός έχει σοβαρά προβλήματα «στατικότητας» σε σημείο, που να μην είναι καν προσβάσιμος.

Όμως διαπιστώσαμε,  από την ίδια την απόφαση, ότι τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, (τυχαίο ή σκόπιμο;) δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να χρηματοδοτήσει αυτοτελώς, ή με τη συμμετοχή άλλων φορέων, την εκπόνηση μελέτης και τη δημοπράτηση του έργου, είτε ως μελέτη, είτε ως κατασκευή.

Ενόψει των ανωτέρω το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει την συγκεκριμένη Διοικητική απόφαση, κατά της οποίας έχει ήδη υποβάλλει αίτηση ανάκλησης, άλλως αναθεώρησής της, στο ίδιο το Όργανο, που την εξέδωσε και ΚΑΛΕΙ τη νέα πλέον Διοίκηση του Νοσοκομείου να βρει άλλη, νόμιμη λύση, ώστε να επαναλειτουργήσει ο Ιερός Ναός, πράγμα που και για το Σωματείο μας είναι ζητούμενο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024