ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Μπορεί ο Περιφερειακός δρόμος της Λουτρόπολης να προσφέρει πολλά στο κυκλοφοριακό της χάος, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όμως δεν αποτελεί πανάκεια. Θα πρέπει ασφαλώς να αλλάξει η παιδεία των οδηγών, για να βρεθεί ολοκληρωτική λύση σε ένα ζήτημα που χρόνια τώρα ταλανίζει την Αιδηψό. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, αυτή δεν αφορά μόνο τους […]

21 Οκτωβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Μπορεί ο Περιφερειακός δρόμος της Λουτρόπολης να προσφέρει πολλά στο κυκλοφοριακό της χάος, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όμως δεν αποτελεί πανάκεια. Θα πρέπει ασφαλώς να αλλάξει η παιδεία των οδηγών, για να βρεθεί ολοκληρωτική λύση σε ένα ζήτημα που χρόνια τώρα ταλανίζει την Αιδηψό. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, αυτή δεν αφορά μόνο τους ντόπιους, αλλά το σύνολο των εποχούμενων. Γιατί καλή η περιφερειακή λύση, αλλά όταν βλέπεις οδηγούς να σταματούν, ο ένας δίπλα στον άλλο, για να μιλήσουν μέσα από τα αυτοκίνητα τους ή καβάλα στις μηχανές τους, αντιλαμβάνεσαι ότι η άσχημη κατάσταση συνεχίζεται. Όπως και οδηγούς τουριστικών λεωφορείων να κλείνουν για να αποβιβάσουν ή να επιβιβάσουν επισκέπτες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να δημιουργήσουν «ουρά» ή να κινηθούν σε δύσβατους και δευτεροκλασάτους  δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς χρειάζονται αυστηρές κυρώσεις από την αστυνομία, αφού ρο συμβουλευτικό της έργο δεν πιάνει τόπο.
  • Ασφαλώς το κλειστό οδικό τμήμα «Λουτρά – Αιδηψός» έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στους εποχούμενους, αφού η εναλλακτική λύση του Αγίου Νικολάου κουβαλά μύρια προβλήματα. Εμείς όμως να μείνουμε στη μεγάλη αυτοκίνηση και στη λάθος τακτική των πολιτών, το δύσκολο αυτό διάστημα. Ποδηλάτες που κάνουν δηλαδή τη βόλτα τους στην πανέμορφη κατά τα άλλα περιοχή, αθλούμενοι που περπατούν ή κάνουν τζόκινγκ και φίλοι του ψαρέματος με καλάμια από την παραλία, δεν αντιλαμβάνονται τι μπορεί, δυστυχώς, να τους συμβεί με τη νέα κατάσταση. Κι όλα όσα αναφέρουμε, το χειρότερο γίνονται, μέχρι τις βραδινές ώρες. Χωρίς να υπάρχει ο σωστός φωτισμός, χωρίς στηθαίο ασφαλείας, αλλά, επαναλαμβάνω, με την κυκλοφοριακή ροή πάντα μεγάλη. Μια αλλαγή στις συνήθειες της καθημερινότητας μας δεν βλάπτει, για κάποιο διάστημα. Αντιθέτως είναι επιτακτική.
  • Η κλιματική αλλαγή με τις έντονες καταιγίδες που έπληξαν την κεντρική Εύβοια, τους 8 νεκρούς και τις εκτεταμένες καταστροφές, οι πυρκαγιές που στέρησαν τη χλωρίδα και συνεπώς την προστασία στους κατοίκους της, αλλά και τα μπαζωμένα ρέματα, πρέπει να προβληματίσουν και τους αρμόδιους, στην τοπική κοινότητα της Αιδηψού. Αναφερόμαστε σε χείμαρρο στη θέση «Βιετνάμ» που έχει μικρύνει η κοίτη του από απερίσκεπτους, οι οποίοι έχουν πετάξει μπάζα, λάστιχα, φυτά και νεκρά ζώα, εντός του. Ένα ξερόρεμα, που με μια δυνατή βροχή θα γίνει ακατάσχετα ορμητικό, ικανό για πλημμυρικά φαινόμενα και μια νέα τραγωδία. Αν και πολλοί διατείνονται, ότι οι αρμόδιοι έχουν σωστές αντιδράσεις εδώ στις πράξεις των ανόητων, καλό είναι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, αυτή την είδηση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024