Ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story, χαρακτήρισε τη ΔΕΗ ο πρωθυπουργός

Παρουσία του πρωθυπουργού έγινε η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ – Η περίπτωση της Επιχείρησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι μία δημόσια εταιρεία μπορεί να εκσυγχρονιστεί Στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρωθυπουργός μίλησε για σημαντική ημέρα […]

6 Οκτωβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Παρουσία του πρωθυπουργού έγινε η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ – Η περίπτωση της Επιχείρησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι μία δημόσια εταιρεία μπορεί να εκσυγχρονιστεί

Στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρωθυπουργός μίλησε για σημαντική ημέρα για τη ΔΕΗ, η οποία έχει αλλάξει προσανατολισμό σχέδιο και λειτουργία. Η επιχείρηση -πρόσθεσε- μετατρέπεται ταχύτατα από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη με κερδοφόρα αποτελέσματα και αισιόδοξες προοπτικές.

Αδιαπραγμάτευτη στρατηγική αυτή της νέας εποχής για την Επιχείρηση είναι η πράσινη οικονομία.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ μέσα σε 14 μήνες βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στη λειτουργική κερδοφορία. «Τα έκτακτα μέτρα που πήραμε έσωσαν την εταιρεία από την κατάρρευση και οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τη γραφειοκρατία» είπε.

Η περίπτωση της Επιχείρησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι μία δημόσια επιχείρηση μπορεί να εκσυγχρονιστεί. Για το λόγο αυτό έδωσε συγχαρητήρια στην ηγεσία και τα στελέχη της.

«Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και πως κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολύτως ανταγωνιστική» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τον τελευταίο ένα χρόνο η τιμή της μετοχής της επιχείρησης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, η κεφαλαιοποίηση της φτάνει το 1 δισ. ευρώ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οίκων αξιολόγησης.

«Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε αναλυτικά για τη δραματική στροφή που πραγματοποιείται από τα ρυπογόνα και ζημιογόνα ορυκτά καύσιμα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Υπάρχει και το βλέμμα στο μέλλον με την ταχύτατη στροφή στις καθαρές και φθηνές πηγές ενέργειας. ήταν αδιανόητο, ανεξήγητο πως ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς ενέργειας να έχει μερίδιο στις ΑΠΕ που με το ζόρι έφτανε το 3%» είπε.

Για τις ΑΠΕ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκσυγχρονισμό της διαδικασίας αδειοδότησης «πολύ σύντομα», καθώς και ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο για την αποθήκευση της ενέργειας και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

«Όταν πριν από ένα χρόνο στην ομιλία στη ΓΣ του ΟΗΕ ανακοίνωσα το σχέδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη, ήξερα ότι έβαζα τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει για να μπορέσουμε να έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο στη μεταλιγνιτική εποχή. Σχέδιο που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και πιστοποιεί τη σημασία που δίνουμε σε αυτό το εμβληματικό έργο. Μια μετάβαση που θα είναι επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γρήγορη εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών, οι οποίοι θα επιτρέψουν μετξύ άλλων στους καταναλωτές να μπορούν να είναι ταυτόχρονα και παραγωγοί ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι ήδη υπάρχουν πολλά αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια, τα οποία θα καλύψουν μεγάλο μέρος του κενού των θέσεων εργασίας που αναπόφευκτα θα χαθούν στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης.

«Φέραμε τον ηλεκτρισμό στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας. Στάθηκε η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή. Χαίρομαι που η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της παρέχοντας νέες μειώσεις, εκπτώσεις για όλους τους καταναλωτές, ειδικά τους πιο ευάλωτους.

Προσφέροντας ταυτόχρονα για τον τόπο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αυξήσει συνολικά εθνικό πλούτο και απασχόληση. Όλα αποτυπώνονται στο νέο σύγχρονο, καλαίσθητο λογότυπο της ΔΕΗ. Περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση, σε διαρκή εξέλιξη, ένα με το μέλλον. Το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει, το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024