Ν. Βεργιόγλου: Υπερβολικά τα 12660 ευρώ για την εκδήλωση της απελευθέρωσης της Λαμίας

«Υπερβολικό» χαρακτηρίζει σε χτεσινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία» στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, Νώντας Βεργιόγλου, το ποσό των 12660 ευρώ που θα δαπανήσει ο Δήμος Λαμιέων στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης απ’ τα ναζιστικά στρατεύματα, στην οποία θα λάβει μέρος ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο κ. Βεργιόγλου αναφέρει ακόμη […]

13 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

«Υπερβολικό» χαρακτηρίζει σε χτεσινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία» στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, Νώντας Βεργιόγλου, το ποσό των 12660 ευρώ που θα δαπανήσει ο Δήμος Λαμιέων στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης απ’ τα ναζιστικά στρατεύματα, στην οποία θα λάβει μέρος ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο κ. Βεργιόγλου αναφέρει ακόμη πως μόνο αυτός έδωσε αρνητική ψήφο σε μια «προειλημμένη απόφαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: «Το μεσημέρι της Πέμπτης 8/10, τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ λάβαμε πρόσκληση συνεδρίασης που μας καλούσε να ενημερωθούμε και να λάβουμε απόφαση για εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς. Την επόμενη ημέρα λάβαμε στα ηλεκτρονικά μας ταχυδρομεία και τη σχετική εισήγηση. Στη συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας προέδρευσε και εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κ. Καραΐσκος, ενώ παραβρέθηκαν 4 τακτικά μέλη και 2 αναπληρωματικά.

Για μια ακόμα φορά το ΔΣ κλήθηκε να προσυπογράψει μια προειλημμένη απόφαση και μάλιστα δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και αφού πρώτα ο Δήμος είχε ήδη προβεί σε συμφωνία με τους 2 συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Εξέφρασα τη διαφωνία μου με την επαναλαμβανόμενη υποβάθμιση του ρόλου του ΔΣ αλλά και με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, το οποίο περιλαμβάνει αφήγηση των ιστορικών γεγονότων από τον  ηθοποιό Κωνσταντίνο Κάππα (κόστος 1000 ευρώ) σε κείμενο που κανένα από τα παρόντα μέλη δεν γνώριζε το περιεχόμενό του και που δεν έγινε γνωστό ούτε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με τον Διονύση Σαββόπουλο και τη συμμετοχή του πιανίστα συνοδού του.

Η εκδήλωση κοστίζει συνολικά 12660 ευρώ, ποσό που θεωρούμε υπερβολικό για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και θα μεταδοθεί για 24 ώρες από 19/10 μεσημέρι από τα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου. Εκπροσωπώντας την Παρέμβαση Πολιτών Για Τη Λαμία, ψήφισα αρνητικά το σύνολο της εισήγησης αιτιολογώντας αναλυτικά τους λόγους.

Πιστεύουμε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις οφείλουν να προγραμματίζονται και να προετοιμάζονται εγκαίρως, να δίνουν βήμα έκφρασης σε καλλιτέχνες της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, να υπάρχει μέριμνα για τη δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.

Εξάλλου, όπως τονίσαμε στην τοποθέτησή μας στο ΔΣ, το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για την περιοχή μας επιτρέπει τη διενέργεια παραστάσεων στο Θέατρο με 50% πληρότητα.

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο πολιτισμός στην πόλη μας αλλά και παντού έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Οι διαδικασίες που επιλέγει  η Δημοτική αρχή δεν βοηθούν το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ να παράγει το έργο που οφείλει.

ΥΓ. Παρά την αποδοχή των απόψεών μας από αρκετά παρόντα μέλη, δεν υπήρχε άλλη αρνητική ψήφος…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023