«Νομοσχέδιο-σκούπα» ΥΠΕΣ: Η Αυτοδιοίκηση ξανά θύμα των πειραματισμών της Κυβέρνησης της ΝΔ (βίντεο)

Στην ομιλία της, η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής εξήγησε γιατί είναι ένα μνημείο κακής νομοθέτησης που εγκλωβίζει την  Αυτοδιοίκηση στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Αναφέρθηκε, αρχικά, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η καταδικαστική ετυμηγορία αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. […]

13 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Στην ομιλία της, η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής εξήγησε γιατί είναι ένα μνημείο κακής νομοθέτησης που εγκλωβίζει την  Αυτοδιοίκηση στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Αναφέρθηκε, αρχικά, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η καταδικαστική ετυμηγορία αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση επιχειρεί τη θεσμική κατεδάφιση των Συμβουλίων των ΟΤΑ, ενώ παράλληλα τους παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω της δημιουργίας παράλληλων αναπτυξιακών δομών που τείνουν να υποκαθιστούν τις λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης, καθώς και μέσω της ανάθεσης υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων σε συμβασιούχους και συμβούλους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τους ΟΤΑ η Κυβέρνηση, με το μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους, τις συμβάσεις των καθαριστριών που τώρα τους φορτώνει, καθώς και με την απόσπαση πόρων από τους ΚΑΠ για χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ.

Τέλος, τόνισε ότι ο Υπουργός, που μόνο μέσω της χειραγώγησης αντιλαμβάνεται την Αυτοδιοίκηση, αγνοεί προκλητικά ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ και αποφεύγει τη διαβούλευση μαζί τους. 

Ακολουθεί βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024