Ο Σπύρος Πνευματικός στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων

Τη διαρκή παρακολούθηση της πορείας του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας και τη στήριξη στο μεγάλο αυτό έργο για την Εύβοια επιβεβαίωσε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Εύβοιας, Σπύρος Πνευματικός, με την επίσκεψη του στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Χατζημαργαρίτη, και αφού επισκέφθηκε όλους τους νέους χώρους, συζήτησε […]

2 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Τη διαρκή παρακολούθηση της πορείας του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας και τη στήριξη στο μεγάλο αυτό έργο για την Εύβοια επιβεβαίωσε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Εύβοιας, Σπύρος Πνευματικός, με την επίσκεψη του στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Χατζημαργαρίτη, και αφού επισκέφθηκε όλους τους νέους χώρους, συζήτησε μαζί του όλα τα εκκρεμή ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διοίκηση μετά την μετεγκατάσταση του νοσοκομείου, αλλά και τους τρόπους επίλυσής τους. Ο Βουλευτής, ως Καθηγητής Ιατρικής, συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη με τους Διευθυντές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Διοικητικών Υπηρεσιών, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ιδίως οι ανάγκες σε επιπλέον προσωπικό, τόσο ιατρικό και νοσηλευτικό όσο και σε βοηθητικό.

Ο κ. Πνευματικός συνεχάρη τη Διοίκηση για την έως τώρα επιτυχή μετεγκατάσταση του νοσοκομείου και επεσήμανε ότι «στόχος της λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου ήταν εξ αρχής ο κάθε πολίτης – ασθενής του νομού να μπορεί, σε κάθε περίπτωση, να καλυφθεί πλήρως από το νέο νοσοκομείο και να μην χρειάζεται, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων, η μεταφορά ασθενών στην Αθήνα». Η αναβάθμιση του νοσοκομείου όχι μόνο θα καλύψει τις ιατρικές ανάγκες της περιοχής αλλά θα αποτελέσει και κίνητρο για την προσέλκυση αξιόλογου επιστημονικού προσωπικού, βασική προϋπόθεση για την άρτια λειτουργία μιας τέτοιας δομής. Ο κ Πνευματικός δεσμεύτηκε να θέσει εκ νέου το θέμα της ενίσχυσης του νοσοκομείου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε το ΚΕΦΙΑΠ Εύβοιας, όπου συνομίλησε με την Προϊσταμένη Γραμματείας ΤΕΙ – ΤΕΠ – ΚΕΦΙΑΠ κ. Λαλανίτη και το επιστημονικό προσωπικό, παρέδωσε μάσκες προστασίας στο Κέντρο και ενημερώθηκε για την ανάγκη πρόσληψης ενός φυσικοθεραπευτή αλλά και για την εκκρεμότητα επισκευής του γερανού της πισίνας. Επιπλέον, συνεχάρη όλο το προσωπικό του Κέντρου για την επιτυχημένη αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ.

Επόμενη στάση του Βουλευτή ήταν το Κέντρο Υγείας Ψαχνών όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή, κ. Δήμου για την κίνηση του Κέντρου Υγείας και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει, ενώ συζήτησαν και θέματα ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο κ. Πνευματικός παρέδωσε και στο Κέντρο Υγείας μάσκες προστασίας για χρήση από προσωπικό και ασθενείς.

Ακολούθως, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε την Αμφιθέα και το εργοστάσιο μανιταριών «Δίρφυς», όπου συνομίλησε με τον ένα εκ των δυο ιδιοκτητών για τις ζημιές που υπέστη το εργοστάσιο από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου και δεσμεύτηκε στο πλαίσιο της γενικότερης στήριξης της Κυβέρνησης στο νομό να ληφθεί μέριμνα και για τη ζημιά τέτοιων επιχειρήσεων.

Το μεσημέρι, επισκέφθηκε τους Στρόπωνες όπου συνομίλησε με φίλους και κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Διρφύων – Μεσσαπίων όπου παρέδωσε 200 κλινοσκεπάσματα ως δωρεά για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που διοργάνωσε η ΔΗΜ.ΤΟ. Διρφύων – Μεσσαπίων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών σε συνεργασία με τη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ. Η παράδοση έγινε παρουσία του Δημάρχου κ. Ψαθά, του Προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. κ. Καλαβρή, εκπροσώπων των πλημμυροπαθών και δημοτικών και τοπικών συμβούλων, Ο κ. Πνευματικός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών και τις ανάγκες του δήμου και διαβεβαίωσε για την επιπλέον στήριξή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πλημμύρας του Αυγούστου, ζητώντας λίστα αναγκών των πλημμυροπαθών.

Τέλος, συναντήθηκε στα Ψαχνά με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων  Δωματίων και Διαμερισμάτων κ. Παναγιώτη Μακρή, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αιτήματα του Συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024