Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Σον Κόνερι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο ηθοποιός Σον Κόνερι (Sean Connery), ο πιο αγαπητός και δημοφιλής James Bond όλων των εποχών. Οανεπανάληπτος ηθοποιός Σον Κόνερι (Sean Connery), ο ηθοποιός που ενσάρκωσε πρώτος τον ρόλο του Άγγλου μυστικού πράκτορα James Bond, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα […]

31 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο ηθοποιός Σον Κόνερι (Sean Connery), ο πιο αγαπητός και δημοφιλής James Bond όλων των εποχών.

Οανεπανάληπτος ηθοποιός Σον Κόνερι (Sean Connery), ο ηθοποιός που ενσάρκωσε πρώτος τον ρόλο του Άγγλου μυστικού πράκτορα James Bond, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στις Μπαχάμες, ενώ ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι αντιμετώπιζε θέματα με την υγεία του, εδώ και κάποιο καιρό.

Ο Sir Sean Connery, ο Σκοτσέζος ηθοποιός συνώνυμος του στιλ και της ευγένειας έφυγε από τη ζωή το ίδιο διακριτικά όπως είχε ζήσει και ο θάνατός του ξάφνιασε τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Ο ηθοποιός έδωσε το στίγμα του ερμηνεύοντας τον ρόλο του James Bond σε επτά ταινίες, με μία πλούσια καριέρα που απλώνεται σε πολλές δεκαετίες. Κάτοχος Όσκαρ (1988 για την ταινία «The Untouchables»), δύο βραβείων Bafta και τριών Golden Globes, ο Σον Κόνερι (Sean Connery) ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Είχε ψηφιστεί ως «Κορυφαίος εθνικός θησαυρός της Σκοτίας», ενώ από το People είχε ανακηρυχθεί ως «πιο σέξι άνδρας» του 1989 και «πιο σέξι άνδρας του αιώνα» το 1999. Πρόσφατα ο 90χρονος Σον Κόνερι αναδείχθηκε ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών, σε μία νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Radio Times.

Πηγή: Έθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Απριλίου 2024
17 Απριλίου 2024