Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο και την Υγεία στην Θήβα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ   ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18:30 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΦΤΑΝΕΙ – ΩΣ ΕΔΩ! Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΣΤΟΣ» – ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ!   Μπροστά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και των δομών Υγείας στην […]

12 Οκτωβρίου 2020

του/της Newsroom

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18:30 μ.μ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ – ΩΣ ΕΔΩ!

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΣΤΟΣ» – ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ!

 

Μπροστά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και των δομών Υγείας στην περιοχή μας είναι χειρότερη από την αρχή της πανδημίας.

Το πρόσφατο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ανέδειξε ξεκάθαρα ότι ο χρόνος που κερδήθηκε τους προηγούμενους μήνες από τις θυσίες μας δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κάλυψης, όλων των κενών σε προσωπικό κι εξοπλισμό του συστήματος Υγείας.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις – κλουβιά, ενώ τα εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης και οι άλλοι χώροι εργασίας κινδυνεύουν να γίνουν υγειονομικές βόμβες τύπου Βόρειας Ιταλίας.

Γίνεται φανερό ότι, η προστασία της Υγείας του λαού δε χωράει στο στενό κορσέ της ΥΠΟ- χρηματοδότησης των προσλήψεων με το σταγονόμετρο, των ελαστικών μορφών απασχόλησης των υγειονομικών και της έλλειψης εξοπλισμού.

Η Υγεία μας αντιμετωπίζεται επί σειρά ετών ως περιττό «κόστος». Την ίδια ώρα που δίνουν πακτωλό χρημάτων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το Νοσοκομείο της Θήβας και οι άλλες δομές Υγείας ξεχαρβαλώνονται.

Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο λαός της περιοχής θα πληρώνει τις τραγικές ελλείψεις βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ τώρα κινδυνεύει να τις πληρώσει και με τις ζωές του.

Απαιτούμε Νοσοκομείο και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ:

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής, με την αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψή τους με μόνιμους παθολόγους.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου Θήβας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
  • Άμεση λειτουργία Κέντρου Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Θήβας με κατάλληλο εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου & Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων & ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.
  • Να διασφαλιστούν σε επάρκεια τα αναγκαία μέσα και ο εξοπλισμός με πιστοποίηση για νοσοκομειακή χρήση για την προστασία όλων των υγειονομικών.
  • Να στελεχωθεί πλήρως η Μονάδα ΕΚΑΒ της περιοχής και να δημιουργηθεί σταθμός της στην Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
  • Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας.
  • Να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

– ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

– ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ ΘΗΒΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

– ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΡΝΟΣ, EURODRIP

– ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΗΒΑΣ

– ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΙΤΟΥ

– ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ & ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΑΙ-ΤΗΝ-ΥΓΕΙΑ-ΣΤΗ-ΘΗΒΑ.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024