Σίμος Κεδίκογλου: «Δέσμευση του Υπουργού Μετανάστευσης  για εκκένωση των ξενοδοχείων της παραλιακής ζώνης Ερέτριας από τους πρόσφυγες»

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η εγκατάσταση επιπλέον αριθμού προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας, επεσήμανε στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη ο Σίμος Κεδίκογλου. Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 στην οποία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος, κ.  Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο αντιδήμαρχος, κ. Κηρύκος Μπασινάς, ο Υπουργός κατανοώντας […]

4 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η εγκατάσταση επιπλέον αριθμού προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας, επεσήμανε στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη ο Σίμος Κεδίκογλου.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 στην οποία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος, κ.  Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο αντιδήμαρχος, κ. Κηρύκος Μπασινάς, ο Υπουργός κατανοώντας το γεγονός, ότι η τοπική οικονομία ήδη πλήττεται εξαιτίας και της πανδημίας και δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο δεσμεύτηκε, ότι τον Δεκέμβριο θα εκκενωθούν τα ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης και τα σημεία όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες θα βρίσκονται σε θέση που δεν θα επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και δεν θα αποτρέπουν τη δημιουργία νέων τουριστικών επενδύσεων.

Συγκεκριμένα,  τόνισαν, ότι ο Δήμος Ερέτριας έχει ήδη υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων, και δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους, από τη στιγμή που οι δομές που βρίσκονται στην περιοχή είναι ελάχιστες και ανεπαρκείς και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, που εκ των πραγμάτων θα προκύψουν. Επιπλέον, τίθεται και σοβαρό  ζήτημα ασφάλειας, εφόσον το Αστυνομικό Τμήμα είναι υποστελεχωμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024