Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου Στυλίδας όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Απάντηση στην ερώτηση, που είχε καταθέσει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τάκη Θεοδωρικάκο και Λίνα Μενδώνη αντίστοιχα, έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, όσον αφορά την εγκατάλειψη του κλειστού Γυμναστηρίου Στυλίδας. Στην απάντησή του, ο Υπουργός αναφέρει: «Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για […]

12 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Απάντηση στην ερώτηση, που είχε καταθέσει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τάκη Θεοδωρικάκο και Λίνα Μενδώνη αντίστοιχα, έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, όσον αφορά την εγκατάλειψη του κλειστού Γυμναστηρίου Στυλίδας.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός αναφέρει: «Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Εν συνεχεία, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθορίζεται το ύψος των εν λόγω πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών τους.

Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και στον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Δήμο Στυλίδας, έχει προγραμματισθεί για το έτος 2020 κατανομή ποσού, αντίστοιχου με το 2019, ύψους 245.010,00 €, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων του.

Επιπλέον, από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», και στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. πρωτ. 2225/14-01-2019 (Α.Δ.Α.: 6ΠΕΜ465ΧΘ7-ΙΟ4) πρόσκλησης IV του Υπουργού Εσωτερικών με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», ο Δήμος Στυλίδας, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 586.811,40 € (Α.Δ.Α.: ΩΖΧΞ46ΜΤΛ6-Ζ29).

Η χρηματοδότηση αφορά τα υποέργα «Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού τάπητα γηπέδου Στυλίδας» προϋπολογισμού 378.497,60 € και «Προμήθεια και τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα γηπέδου Ραχών» προϋπολογισμού 208.313,80 €.

Επίσης, μέσω του ίδιου Προγράμματος και στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. πρωτ. 30292/19-04-2019 (Α.Δ.Α.: 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφασης επιχορήγησης των δήμων της χώρας, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών τους δραστηριοτήτων, ο Δήμος Στυλίδας, χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 260.000,00 €.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής, πρόκειται να εκδώσει πρόσκληση με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ», στην οποία ο Δήμος Στυλίδας μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα.

Η πρόσκληση θα αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων της χώρας, έργων που αφορούν σε συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει την βελτίωση των υποδομών της Προσχολικής, Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από το Δήμο Στυλίδας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 61607/28-09-2020 έγγραφο και, όταν περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024