Άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση πραγματοποιεί η Mytilineos με πρωταγωνίστρια την Protergia

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης πρόκειται να αναλάβει η Protergia, θυγατρική της Mytilineos, και με στόχο να συμπεριλάβει το νέο τομέα στο σκοπό της εταιρείας, πραγματοποιείται η σχετική Γενική Συνέλευση της Μυτιληναίος στις 18 Δεκεμβρίου για τροποποίηση του καταστατικού της. Η Protergia, που είναι σήμερα πρώτη σε μέγεθος μεταξύ των ανεξάρτητων προμηθευτών, πρόκειται σύντομα […]

19 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης πρόκειται να αναλάβει η Protergia, θυγατρική της Mytilineos, και με στόχο να συμπεριλάβει το νέο τομέα στο σκοπό της εταιρείας, πραγματοποιείται η σχετική Γενική Συνέλευση της Μυτιληναίος στις 18 Δεκεμβρίου για τροποποίηση του καταστατικού της.

Η Protergia, που είναι σήμερα πρώτη σε μέγεθος μεταξύ των ανεξάρτητων προμηθευτών, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει σειρά συνεργασιών, για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, τόσο με την ανάπτυξη δικτύου φορτιστών όσο και με τη σύναψη σειράς στρατηγικών συμφωνιών, με στόχο να πρωτοστατήσει και στην ηλεκτροκίνηση.

Σημειώνεται ότι ήδη η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία για ανάπτυξη φορτιστών στο Δήμο Αθηναίων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες με άλλους, Δήμους, Οργανισμούς, αλυσίδες και εταιρείες.

Ήδη προχωρά συνεργασία με τη Fortisis και το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ που  διαθέτουν ήδη πολύχρονη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση, αλλά επενδύει και σε δικό της δίκτυο σε ξενοδοχεία, εμπορικούς χώρους κλπ.

Πρόσφατα εξάλλου η  Protergia  σε συνεργασία με την Volkswagen κάνει πιο προσιτή την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με μια προσφορά για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW E-UP. Η Protergia θα παρέχει την ενέργεια του αυτοκινήτου δωρεάν για ένα χρόνο (10 χιλιάδες χιλιόμετρα), ενώ με το πρόγραμμα e-protergia οικιακό θα παρέχει έκπτωση 21% χωρίς εγγύηση (με πάγια εντολή).

Το E-UP! είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο της VW που προορίζεται για αστική χρήση και πλέον μέσω της συνεργασίας με την Protergia, έρχεται πιο κοντά στους Έλληνες οδηγούς. Ταυτόχρονα θα παρέχεται δωρεάν και ο εξοπλισμός για την ταχυφόρτιση στο σπίτι.

Ανάλογες συνεργασίες πραγματοποιεί συστηματικά η Protergia, προκειμένου να βοηθήσει να βελτιωθεί το περιβάλλον ανάπτυξης και η υποδοχή της ηλεκτροκίνησης. Η αγορά της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να  αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια καθώς η ηλεκτροκίνηση προωθείται ήδη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με φιλόδοξους στόχους για 10.000 σημεία φόρτισης μέχρι το 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024