Πέτσας: Το μέρισμα δίνεται όταν υπάρχει

Η κ. Αχτσιόγλου έπρεπε να γνωρίζει ότι σημερινή συγκυρία είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και άστοχα χρησιμοποίησε τη λέξη μέρισμα επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τις δηλώσεις της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές ανακοινώσεις των κ.κ. Σταϊκούρα και Βρούτση, λέγοντας […]

19 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η κ. Αχτσιόγλου έπρεπε να γνωρίζει ότι σημερινή συγκυρία είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και άστοχα χρησιμοποίησε τη λέξη μέρισμα επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τις δηλώσεις της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές ανακοινώσεις των κ.κ. Σταϊκούρα και Βρούτση, λέγοντας πως «σήμερα ντράπηκε και η ντροπή».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η κ. Αχτσιόγλου θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα προηγούμενα χρόνια δίνονταν ως κοινωνικό μέρισμα το μεγαλύτερο ποσό που προέκυπτε από το πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή όταν υπήρχε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Και προσέθεσε πως φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει πρωτογένες πλεόνασμα, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα στήριξης.

«Εμείς από το Μάρτιο διοχετεύουμε συνεχώς πόρους που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 24 δισ., ευρώ, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη, άλλη μια φορά, ότι νοιάζεται και ότι μπορεί να στηρίζει τους πιο ευάλωτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνέχεια της πρόσφατης τοποθέτησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή των Ελλήνων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα μια νέα δέσμη μέτρων στήριξης της κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων:

  1. Διπλασιάζεται το ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Η ενίσχυση αφορά σε 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.
  2. Χορηγείται έκτακτη και εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας.
  3. Προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων στο επόμενο έτος, για εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020 και συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή αδιαλείπτως, ή τίθενται σε αναστολή ανά διαστήματα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024