Επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών Φθιώτιδας προς τον Βασίλη Κικίλια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με παράλληλη κοινοποίηση προς τους βουλευτές Φθιώτιδας, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαβητικών Φθιώτιδας «360°», αντιδρώντας στην αναλγησία του Υπουργείου που επιμένει να τοποθετεί τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη σε ομάδα ενδιάμεσου κινδύνου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4011/Τ.Β΄/19.09.2020, οι νοσούντες από Σακχαρώδη Διαβήτη δεν ανήκουν σε […]

24 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με παράλληλη κοινοποίηση προς τους βουλευτές Φθιώτιδας, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαβητικών Φθιώτιδας «360°», αντιδρώντας στην αναλγησία του Υπουργείου που επιμένει να τοποθετεί τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη σε ομάδα ενδιάμεσου κινδύνου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4011/Τ.Β΄/19.09.2020, οι νοσούντες από Σακχαρώδη Διαβήτη δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αδιαφορώντας για τις σύγχρονες επιστημονικές διαπιστώσεις που τονίζουν ότι ο κίνδυνος διασωλήνωσης αυξάνεται από 60% μέχρι και 100% σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς η παθοφυσιολογία του Covid-19 οδηγεί σε μείωση ή και ακύρωση των Β’ κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Π.Ε. Φθιώτιδας «360°», ταγμένος στις αρχές που διέπουν το πνεύμα και το ύφος του Συλλόγου για αλληλεγγύη και κοινωνική ισονομία, δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί τον ασθενή με Σακχαρώδη Διαβήτη στην Φθιώτιδα, προειδοποιώντας ότι θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή αδιαφορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024